Abiznis

EPCG: Sjutra isključenja opštinskih ustanova u nekoliko crnogorskih gradova

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) počeće sjutra sa isključenjima opštinskih ustanova u Budvi, Kolašinu, Bijelom Polju i Ulcinju, zbog neizmirenih dugova za utrošenu električnu energiju.
EPCG: Sjutra isključenja opštinskih ustanova u nekoliko crnogorskih gradova
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Iz EPCG je agenciji Mina-business saopšteno da Budva za utrošenu električnu energiju duguje 672,46 hilada EUR, Kolašin 452,71 hiljadu, Bijelo Polje 350,64 hiljada, a Ulcinj 131 hiljadu EUR.

Na pitanje da li je EPCG pokušala da na neki način riješi situaciju u vezi dugovanja, iz kompanije su odgovorili da su u prethodnom periodu pokušali u nekoliko navrata da postignu dogovor o dinamici izmirenja dugova sa predstavnicima lokalnih samouprava koje ih imaju.

“Na žalost, naišli smo na nerazumijevanje i neispunjavanje obećanja, a opštine čak nijesu htjele da se priključe akciji 5 za 5, koja je nudila izuzetno povoljne uslove za izmirenje dugovanja. Na taj način iscrpljene su sve mogućnosti i imajući u vidu da EPCG više nije u mogućnosti da čeka, prinuđeni smo da već od sjutra počnemo sa isključenjima opštinskih ustanova u navedenim opštinama”, kazali su iz EPCG.

Izvor: Mina-business

Portal Analitika