Košarka

Mega u ''Morači'', JOVOVIĆ: Domaći teren, moramo upisati pobjedu

Poslije polovičnog učinka u prva dva kola ABA lige, košarkaši Budućnost Volija imaju samo jedan cilj sjutra veče u okviru 3.kola regionalnog takmičenja – dolazi Mega Leks, a izabranici Igora Jovovića žele drugi trijumf pred svojim navijačima.
Mega u ''Morači'', JOVOVIĆ: Domaći teren, moramo upisati pobjedu
Portal AnalitikaIzvor

’’Nakon ova dva kola, možemo doći do zaključka da ćemo igrati protiv protivnika koji je jako kvalitetan. Za razliku od većine timova u Jadranskoj ligi dostigao je takmičarsku formu. Odigrali su 15 pripremnih utakmica, i znaju šta hoće na terenu. I protiv Zvezde su odigrali jako dobar meč, dobar dio su bili u egalu. Protiv Partizana su pokazali impresivni kvalitet. Moramo biti maksimalno koncentrisani, agresivni. Igramo na domaćem terenu i nije preporučljivo da izgubimo bodove. Već od sinoć se spremamo na pravi način, i mislimd a ćemo na jedan konkretan načind a pristupimo ovom meču’’, kazao je Jovović na konferenciji uoči meča..

Mega je na startu poražena od Crvene Zvezde, dok je u posljednjem bila bolja od Partizana.

’’Protiv Mege moramo da odgovorimo na njihovu agresivnu igru, na identičan način. Igraju dosta agresivno po čitavom terenu. Mlada ekipa koja daje sve od sebe i koja je puna motiva. Tu je jedino Samardžinski kao iskusniji igrač. Svi su gladni uspjeha. Mi moramo da budemo svjesni toga da se nalazimo u klubu koji ima dobre uslove, i to nas pokreće da budemo još više gladni uspjeha nego oni. Iz odbrane treba da gradimo našu igru, i ako sve zamisli sprovedemo u djelo, neće biti problema’’, istakao je Jovović i poručio da svi moraju biti bolji ukoliko hoće do dobrog rezultata u anrednom periodu.

’’Igra se ubrzo, i nemamo puno vremena za neki trening. Više je usmjerene ka pripremi za narednog protivnika. U prvom duelu smo imali periode jako kvalitetne igre, kao i periode praznog hoda, kao i u Beogradu. Odigrali smo korektno prvo poluvrijeme protiv Zvezde. U nastavku smo odigrali slabo, ušli smo dosta mekano, i dozvolili protivniku da stekne razliku lakim poenima. Moramo svi da budemo bolji. Nemamo vremena za analize, da se neko čeka duže ili manje. Moramo svih 40 minuta da igramo jako id a pokušamo da uzmemo što više bodova u ovoj teškoj seriji koja je pred nama.’’

Novo pojačanje ’’plavih’’ Aleksa Marić očekuje težak meč, ali i nova dva boda njegovog tima.

’’Očekujem veliku utakmicu, borbu svih 40 minuta. Jeste mlada ekipa, ali veoma kvalitetna. Krasi ih timska igra i velika borbenost. Odradili smo dobar trening sinoć, odradićemo i večeras, i vjerujem da ćemo sjutra odigrati dobro i upisati dva boda. Na pravom smo putu da se dobro uigramo. Svi znamo koji nam je cilj. Moramo izvući maksimum, kako iz cijele ekipe tako i pojedinačno.Što se tiče moje forme, nikada nijesam zadovoljan. Profesionalni sportista uvijek mora da izvlači maksimum iz sebe i iz ekipe.’’

Utakmica u SC ’’Morača’’ na programu je u srijedu od 21 sat.

rasporedaba06-10tabelaaba06-10
Portal Analitika