Košarka

Zvezda na pragu najvećeg pojačanja u istoriji kluba

Reprezentativac Grčke Kostas Papanikolau trebalo bi da potpiše do kraja sezone ugovor sa crveno-bijelima i tako bude jedno od najvećih pojačanja u istoriji kluba, saznaje "Blic".
Zvezda na pragu najvećeg pojačanja u istoriji kluba
Portal AnalitikaIzvor

Dugo je Crvena zvezda tražila rješenje na poziciji krila i krilnog centra, i na kraju će ga izgleda naći u Papanikolauu, grčkoj košarkaškoj zvijezdi.

"Bomba" stiže iz NBA lige đe je ovaj provjereni igrač proveo posljednju sezonu noseći dres Hjustona, a na početku ove bio je kratko član Denvera. Međutim, prije dvije neđelje dobio je otkaz i njegovi menadžeri su stupili u kontakt sa crveno-bijelima koji privode kraju mukotrpne pregovore kako bi privoljeli reprezentativca "Helena" da se na vjernost obaveže do juna 2016.

Ova pozicija je na Malom Kalemegdanu jako upražnjena, odlaskom Nikole Kalinića, pa povredama Marka Tejića i Nemanje Dangubića, pa bi Kostas Papanikolau uz Sofoa Skorcanitisa trebalo da bude udarna igla u odbrani tri trofeja i napadu na top 16 Eurolige.

Papanikolau je poslije dvije sezone provedene u matičnom Arisu iz Soluna, četiri sezone nosio je dres Olimpijakosa sa kojim je osvojio dvije Eurolige, a trenirao ga je i Dušan Ivković.

Najveće priznanje u dosadašnjoj karijeri mu je bilo izbor za Euroliginu "Zvijezdu u usponu" 2012. godine, poslije čega je prešao u Barselonu. Poslije odličnih igara u Kataloniji put ga je odveo u NBA, a poslije 12 mjeseci u Americi sada mu je jedina opcija povratak u Evropu.

Potencijalni as Zvezde je u Hjustonu zarađivao 4,8 miliona dolara godišnje, pa mu novac i nije bio u prvom planu kada je stupio u pregovore sa regionalnim i srpskim šampionom. Kako saznaje "Blic", klubu sa Malog Kalemegdana Papanikolau ne bi trebalo da bude posljednje pojačanje ove jeseni. Od 1. decembra se očekuje dolazak povratnika Markusa Vilijamsa.

Kostas Papanikolau 
Datum rođenja: 31. jul 1990. godine.
Mesto rođenja: Trikala (Grčka).
Pozicija: Krilo.
Visina: 203 cm
Težina: 107 kg
Klubovi: Aris, Olimpijakos, Barselona, Hjuston, Denver. 
Trofeji: Dvije titule Eurolige (2012, 2013), šampion Grčke (2012), Šampion Španije (2014), Euroligina "Zvijezda u usponu" (2013).

Portal Analitika