Fudbal

Barsa kreće u misiju „novi Rajkard“!

Tokom prethodnih godina trend odlazaka talentovane đece iz Barselonine škole, čuvene „La Masije“ postao je sve učestaliji.
Barsa kreće u misiju „novi Rajkard“!
Portal AnalitikaIzvor

Kako je izbor kvalitetnih klinaca iz sopstvenih redova sužen, Barselona je krenula u napad na najbolju evropsku školu fudbala – Ajaksovu – i klinca kojeg kritičari već zovu „novim Rajkardom“ – Rihedlija Bazura!

U pitanju je 18-godišnji biser Kopljanika, koji može da pokrije više pozicija na sredini terena – prvenstveno centralnog veznog, a po potrebi i ofanzivnog i defanzivnog igrača sredine terena. Poznavaoci fudbalskih prilika u Holandiji ističu da Bazur ima „Barsinu krv“, odnosno da je igrač kao rođen za katalonskog giganta, te da igrom najviše podsjeća upravo na Franka Rajkarda – legendu holandskog fudbala.

Aktuelni trener Ajaksa Frank De Bur za Bazura kaže da će već u naredne dvije do tri godine postati vodeća figura Lala, te da će biti jedan od najboljih svjetskih igrača u najskorijoj budućnosti. Bazur je izuzetno brz i snažan fudbaler, sa zavidnom tehnikom, a ono što je najvažnije – uvijek igra ka protivničkom golu. 

Do sada je u karijeri odigrao 36 utakmica za prvi tim i postigao dva pogotka, a ove sezone je jedan od nezamjenjivih šrafova u timu Franka De Bura. (mozartsport)

Portal Analitika