Rukomet

„Lavice“ spremne za nove uspjehe: Da pobjedom otvorimo kvalifikacije!

Ponos Crne Gore - ženska rukometna reprezentacija danas je u „Morači“ odradila prvi trening uoči kvalifikacionih mečeva za Evropsko prvenstvo sa Makedonijom i Slovenijom.
„Lavice“ spremne za nove uspjehe: Da pobjedom otvorimo kvalifikacije!
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

„Crvene“ će već u srijedu veče u Baru ugostiti Makedoniju, dok će u petak u Ljubljani igrati sa Slovenkama, a iste duele će dočekati oslabljene bez Jovanke Radičević, Sonje Barjaktarović, Anđele Bulatović i Suzane Lazović.

„Tačno je da smo oslabljene, nedostaje nam nekoliko važnih igračica, ali to ne umanjuje naše ambicije. Naš cilj je plasman na Evropsko prvenstvo i prije svega razmišljamo samo o utakmici sa Makedonijom. Znamo i njihove mogućnosti, kao i da su podmladili ekipu, ali nas to nijednog trenutka neće opustiti jer da bi slavile u ovom duelu moramo biti maksimalno odgovorne i skoncentrisane“, kazala je Radmila Petrović, nova kapitenka Budućnosti.

Istog mišljenja je i Majda Mehmedović.

„Makedonija je uvijek nezgodna bez obzira u kojem sastavu nastupa, a pritom su svi maksimalno motivisani kada igraju protiv nas. Ipak vjerujem da je kvalitet na našoj strani te da moramo uraditi sve da pobjedom otvorimo kvalifikacije, a onda nadam se nastavimo u istom ritmu u Ljubljani dva dana kasnije“, kazala je Majda.

S obzirom da u timu nema Sonje Barjaktarović koja je nedavno pronašla novi klub veću minutažu na golu će dobiti Marina Rajčić.

„Uvijek sa posebnim motivom i emocijama dolazimo na okupljanje reprezentacije. Drago mi je što sam ponovo ovdje sa igračicama i vjerujem da će i ovog puta naša sienergija doći do izražaja, te da ćemo zabilježiti povoljne rezultate protiv Makedonije i Slovenije. Ozbiljno prilazimo tim mečevima, a ulogu favorita moramo dokazati na terenu“, kazala je Marina.

Handballme.me

Portal Analitika