Fudbal

NIKOLIĆ: Sumnjam da će Austrija imati popusta za nas

U skoro kompletnom sastavu, izuzev Baše, Jankovića i Mandića, crnogorski fudbaleri odradili su i drugi trening pred okršaj sa Austrijom. Jovetić je radio odvojeno sa pomoćnim trenerom Drobnjakom, ali ono što hrabri je odlično raspoloženje pred jako bitan meč u kvalifikacijama za EURO.
NIKOLIĆ: Sumnjam da će Austrija imati popusta za nas
Portal AnalitikaIzvor

''Nakon posljednje dvije pobjede, atmosfera u ekipi je dobra. Ti rezultati nam daju za pravo da se nadamo da možemo protiv Austrije i Rusije da napravimo rezultat koji nam omogućava baraž. Austrije je lider naše grupe, najbolja ekipa, najbolji fudbal je pokazala. Biće dosta teško, jer u slučaju lošeg rezultata ispadamo iz igre. Najvažnije je da ovu prvu utakmicu odigramo dobro,da zabilježimo dobar rezultat, da se poklope ostali rezultati, i da onda protiv Rusije tražimo put za baraž'', poručio je Nemanja Nikolić pred trening na Kampu FSCG na Starom aerodromu.

Računica je jasna – potrebne su nam obje pobjede, i protiv Austrije i protiv Rusije, i da se nadamo da će Moldavija i Lihtenštajna zakinuti ili Švedsku ili Rusiju.

''Rusi su već kiksali kući protiv Moldavije, i ovaj finiš kvalifikacije igraju najbolje od svih selekcija. Moguće da prije Švedska kiksa nego Rusija.''

Austrija je u Beču slavila minimalnim rezultatom, a do sada je upisala sedam pobjeda uz samo jedan remi.

''S ozirom na to da znamo mentalitet igrača Austrije, njihov fond fudbalera, sumnjam da će imati popusta za nas. Dali su dosta golova, primili su malo, njihovi igrači igraju u najkvalitetnijim klubovima Njemačke, njima mentalitet ne dozvoljava da uđu opušteno u meč. Oni daju sto odsto sebe u svakom duelu. Pred našim navijačima moramo pokazati ko je domaćin, moramo pokazati kome je pobjeda više potrebna. Ovo je potpuno drugačija utakmica od one u Beču. Tada prvo poluvrijeme smo odigrali jako loše, što je Austrija znala da kazni. Sada očekujem da iskoristimo svoje šanse, jer ih sigurno nećemo imati puno protiv Austrije. Što se tiče igrača, Alaba je njihovo najzvučnije ime. Arnautović nam je napravio puno problema u prvom meču. Igraju mnogo bolje kao kolektiv, nego pojedinačno.  Vidjeli ste i sami o kakvoj se ekipi radi, to najbolje govori broj osvojenih bodova'', kazao je Nikolić i nagalsio da je jako dobro za reprezentaciju što skoro svi fudbaleri igraju u svojim klubovima.

''Veliki je plus za nas što skoro svi igrači igraju u svojim klubovima. Veliki je plus što pojedini igraju jake evropske utakmice. To i kolektivu daje jačinu. Selektor je sada na slatkim mukama jer može da izabere igrače koji igraju više u svojim klubovima, koji igraju prave utakmice. Ja se nadam da će svako od nas odigrati dobro kao u klubovima, i stoga očekujem i dobru partiju protiv Austrije'', zaključio je Nikolić.

Portal Analitika