Fudbal

Murinjo otvorio dušu: Samo jedna stvar me može natjerati na ostavku!

Nikada Žoze Murinjo nije bio pod ovakvim pritiskom. Čak ni u prvom mandatu u Čelsiju kada je sve krenulo nizbrdo i kada je rastanak bio neminovnost. Čelsi izgleda očajno na terenu, a nosioci igre srljaju iz greške u grešku sa vidnom dozom nedostatka samopouzdanja.
Murinjo otvorio dušu: Samo jedna stvar me može natjerati na ostavku!
Portal AnalitikaIzvor

Murinjo je pod paljbom kritika, sve je jači pritisak na Abramoviča da mu uruči otkaz, a na spekulacije da je izgubio podršku svlačionice, Posebni je novinarima poručio sljedeće:

„Ljudi mogu da pričaju šta hoće, ali moj savjet vam je da se direktno obratite igračima sa tim pitanjem i vidite da li je istina ili ne. Otiđite u trening centar u Kobamu. Tamo su vam Dijego Kosta, Teri, Ramirez... Oni nisu na reprezentativnim obavezama i pitajte ih. Ako vam oni kažu da mi ne vjeruju, ona je to jedina stvar koja me može natjerati na ostavku. Imate igrače, pa ih pitajte. Nemojte da se oslanjate na lažne izvore“, otvorio je dušu Murinjo koji se nada u podršku igrača.

Portugalac je istakao i da uživa u nekim apsektima kako sam priznaje najgoreg perioda trenerske karijere.

„Ovo mi samo pokazuje koliko sam veliki. Ne bojim se, nisam očajan i neću plakati. Shvatio sam koliko sam veliki i dalje. Kada pobjeđujete i osvajate titule, onda je život lak. U ovom trenutku mi je teško i nesrećan sam zbog loših rezultata, ali sam srećan zbog načina na kojim to sve podnosim i kako se suočavam sa tim.“

Poslije raznih izgovora i kuknjave na sudije, Murinjo sada u pomoć priziva „majku prirodu“!?

„Samo 'majka priroda' može da pomogne mojim igračima u ovom trenutku. Potrebno im je da srećni uđu u svlačionicu na poluvremenu sa vođstvom od 2:0 ili 3:0. Potrebno im je da lete na terenu bez grešaka i sa samopouzdanjem. Da se osjete srećnima i da ne igraju u strahu od greške. Ne smiju da osjećaju strah, paniku i pritisak. I znam da će vrijeme pred nama to donijeti. Da li u sljedećem meču ili u naredna dva ili tri, to već ne mogu da kažem. Ali znam da će nam se samopouzdanje vratiti“. 

(mozzartsport)

Portal Analitika