Politika

Velimir Bato Đurišić svađa SNP i DF

Javno prozivam gradonačelnika Berana i njegovog mentora Aleksandra Damjanovića zbog toga što im UDBA brani da se pojave na narodnim protestima, rekao je Đurišić
Velimir Bato Đurišić svađa SNP i DF
Portal AnalitikaIzvor

Socijalistička narodna partija saopštila je juče na protestima Demokratskog fronta  održanim u subotu bilo govora mržnje.

-SNP najoštrije osuđuje govor mržnje kojim je jedan od govornika DF-a, na protestnom skupu u Podgorici, govorio o našoj partiji i njenim istaknutim funkcionerima, navedeno je u saopštenju te partije dostavljenom Pobjedi.

Iako Milićeva partija nije saopštila na kojeg govornika iz DF-a je konkretno mislila, Pobjeda od više izvora iz SNP-a i DF-a  saznaje da je riječ o odborniku vladajuće koalicije,,Zdravo Berane,,  i funkcioneru Pokreta za promjene Velimiru Batu Đurišič.

Đurišić je govoreći na protestu javno optužio predsjednika opštine Berane Dragoslava Dada Ščekića i šefa kluba poslanika te partije Aleksandra Damjanovića da im Agencija za nacionalnu bezbjednost brani da se pojave na protestnim skupovima Demokratskog fronta.

-Javno prozivam gradonačelnika Berana i njegovog mentora Aleksandra Damjanovića zbog toga što im UDBA brani da se pojave na narodnim protestima, rekao je Đurišić na protestu praćen gromoglasnim povicima ,,Bato Srbine,,.

Protestu u subotu su u ime SNP-a prisustvovali predsjednik i poslanica te partije Srđan Milić i Snežana Jonica zajedno sa članovima podgoričkog odbora te partije.

Iz SNP-a su takođe tim povodom saopštili da unutar DF-a postoje pojedinci kojima je cilj da se napravi šteta toj partiji.

-Iako je taj čin pun neistina i podmetanja bio podržan samo od nekolicine prisutnih, smatramo da se, još jednom, pokazuje jasno, na javnoj sceni, da postoje pojedinci kojima je pitanje svih pitanja pokušati napraviti štetu SNP-u, a ne smjena DPS-a i neophodne promjene u Crnoj Gori, navedeno je u saopštenju iz SNP-a.

Damjanović u subotu zbog obaveza  nije prisustvovao protestima ali se pojavio prvog i drugog dana javnog okupljanja DF-a. Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić nije primijećen na protestima u Podgorici, bez obzira što su članovi i simpatizeri DF-a iz Berana među brojnijim podržavaocima uličnih okupljanja opozicije.

Đurišić nije prvi funkcioner DF-a iz Berana koji je optužio SNP za neiskren odnos prema protestima. Ranije je to uradio predsjednik lokalnog odbora Nove Radojica Živković navodeći da u Milićevoj partiji postoje frakcije koje se protive protestima.

Đurišić upadao u mini štabove DPS-a

Za Velimira Bata Đurišića,  šira javnost je prvi put čula nakon što je koalicija SNP-DF svrgnula sa vlasti DPS u Beranama. Đurišić je tada upadao u mini štabove Demokratske partije socijalista oduzimajući birački materijal, zbog, kako je tada kazano iz DF-a, pokušaja da se lažiraju izborni rezultati. U DF-u su tada tvrdili i da su zaplijenili novac koji je navodno DPS davao građanima u zamjenu za glas. Zbog tih tvrdnji pokrenuta je i zvanična istraga tužilaštva.

Zbog svog angažmana Đurišić je u opozicionim medijima proglašavan za heroja opozicione pobjede kao i za simbola građanskog otpora u Crnoj Gori.

N.ZEČEVIĆ

Portal Analitika