Fudbal

Arsenal razbio Junajted

Fudbaleri Arsenala ubjedljivo su savladali Mančester Junajted rezultatom 3:0, u neđeljnom meču osmog kola Premijer lige.
Arsenal razbio Junajted
Portal AnalitikaIzvor

Arsenal je potpuno deklasirao ’Crvene đavole’ na svom terenu, do trijumfa u kojem je blistao Aleksis Sančes stigao je pogocima u prvih 20 minuta meča. U drugoj utakmici dana Totenhem je zahvaljujući golovima Eriksena iz slobodnjaka uspio da izvuče remi protiv Svonsija u gostima – 2:2.

Poslije ovog trijumfa igrači Arsena Vengera popeli su se na drugo mjesto na tabeli sa 16 bodova, isto koliko ima i Junajted, a dva manje od Mančester Sitija. 

Prvi napad donio je jedan od najljepših golova u dosadašnjem toku sezone – Ramzi je na lijevoj strani pronašao Ezila, on je vratio povratnu loptu na peterac đe je Sančes bio brži od golmana De Hee i petom je ubacio u mrežu. 

Gosti nisu uspjeli da se oporave od šoka, a domaći su izveli još jednu savršenu akciju. Počeo je Kasorla koji je našao Alesisa, Čileanac je petom proslijedio do Ezila, a ovaj do Volkota. Napadač Arsenala ušao je u kazneni prostor, izlomio Darmjana i vratio povratnu za njemačkog reprezentativca koji rutinski pogađa bliži ugao. 

Potpuni nokaut ekipa Luja Van Gala doživjela je 13. minuta kasnije, a uputio ga je ponovo Sančes. Krenuo je sa lijevog boka unutra, nekako iskobeljao loptu i sa 16 metara je zakucao u gornji desni ugao. 

Premijer liga, 8. kolo: 
Everton – Liverpul 1:1
Arsenal – Mančester Junajted 3:0
Svonsi – Totenhem 2:2
Subota:
Norič – Lester 1:2
Mančester Siti – Njukasl 6:1
Aston Vila – Stouk 0:1
Bornmut – Votford 1:1
Sanderlend – Vest Hem 2:2
Kristal Palas – VBA 2:0
Čelsi – Sautempton 1:3 

Portal Analitika