Politika

SDP: Socijaldemokratske partije da ukazuju na problem korupcije

Obaveza socijaldemokratskih partija (SDP) je da ukazuju na problem vladavine prava, korupcije i organizovanog kriminala u novom vremenu, ocijenio je predsjednik crnogorskog SDP-a, Ranko Krivokapić na Kongresu te partije Bosne i Hercegovine (BiH).
SDP:  Socijaldemokratske partije da ukazuju na problem korupcije
Portal AnalitikaIzvor

On je, govoreći na šestom Kongresu SDP-a BiH koji je u održan u subotu u Sarajevu, podsjetio na saradnju dvije partije koja je, kako je naveo Krvikapić, duga dvije i po decenije, još iz vremena reformskih snaga koje su bile posljednji pokušaj očuvanja velike Jugoslavije i sprječavanja rata na ovim prostorima.

„Krivokapić je naglasio da SDP BiH, baš kao i crnogorski SDP ima obavezu da, kao što su nekada ukazivali na pošast nacionalizma, šovinizma i ratnih politika, u novom vremenu primarno ukazuju na problem vladavine prava, korupcije i organizovanog kriminala koji su dominantno proizašli upravo iz ratnih devedesetih godina prošlog vijeka“, kaže se u saopštenju crnogorskog SDP-a.

On je, kako se navodi, istakao da su SDP Crne Gore i BiH dvije čiste građanske i autentične evropske partije u regionu koje su u teškom vremenu opstale i postale, dodaje se, jedan od ključnih političkih činilaca u svojim državama.

Krivokapić je kazao da su te dvije partije, kao partije socijalne pravde, danas pred posebnim socio-ekonomskim izazovom.

„Taj izazov je da, kroz odgovorno ekonomsko upravljanje, obezbijede da naše države ostanu vlasništvo njenih gradjana i služe njihovim interesima, a ne interesima pojedinaca ili grupa koji su umislili da su iznad države“, poručio je Krivokapić.

U saopštenju se navodi da je na Kongresu konstatovan izbor Nermina Nikšića za predsjednika SDP BiH.

Portal Analitika