Golić poražen u finalu

Crnogorski savate reprezentativac Miloš Golić poražen je u finalnom meču Svjetskog prvenstva u kombat savateu-francuskom boksu.
Golić poražen u finalu
Portal AnalitikaIzvor

On je finalnu borbu u francuskom gradu La Roš su Jon /La Roche sur Yon/, u kategoriji do 85 kilograma, izgubio od domaćeg borca Erbera Danoe, prekidom u drugoj rundi. Golić je u razmjeni udaraca sa francuskim borcem dobio udarac rukom, koji ga je onemogućio da nastavi meč.

Danoa se tim trijumfom revanširao Goliću za poraz u kvalifikacijama.

"Golić je propustio još jednu šansu da osvoji zlatnu medalju na SP u kombat savateu–francuskom boksu. Bez obzira na poraz u Savate savezu Crne Gore nema mjesta razočarenju. Ponosni smo na postignuti rezultat i činjenicu da je Golić istog rivala pobijedio u kvalifikacijama", saopšteno je iz Savate saveza.

Golić je nastup u finalu izborio početkom juna na kvalifikacionom turniru, kada je u grupi pobijedio Ileša Papa iz Srbije, Francuza Erbera Danou i Belgijanca Alana van De Marketa. Danoa je nakon poraza od Golića ostvario dvije ubjedljive pobjede i izborio borbu za titulu prvaka.

Golić je višestruki osvajač medalja sa evropskih i svjetskih takmičenja u savateu, ali i srodnim sportovima u kojima se takmičio kao reprezentativac Savate saveza Crne Gore. 

Portal Analitika