Politika

Lideri DF-a nakon sastanka sa Konjevićem: Protesti se nastavljaju

Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić, Nebojša Medojević, Milan Knežević i Milutin Đukanović su nakon večerašnjeg razgovora sa ministrom unutrašnjih poslova Raškom Konjevićem saopštili da neće prekidati proteste, koji traju već sedam dana ispred zgrade Skupštine Crne Gore u Podgorici.
Lideri DF-a nakon sastanka sa Konjevićem: Protesti se nastavljaju
Portal AnalitikaIzvor

Potpredsjednik Pokreta za promjene i poslanik DF-a Koča Pavlović je poručio da će kakva god odluka nadležnih bila ostati na mjestu održavanja protesta. Ranije je on saopštio i da će protesti od sjutra preći u novu fazu kada se, kako je rekao, očekuju svakodnevna, brojnija okupljanja i protestne šetnje u svim crnogorskim gradovima.

Večeras ističe dozvola koju je Demokratski front dobio za postavljanje bine i pratećih objekata na bulevaru ispred zgrade Skupštine Crne Gore. Ranije su organizatori protesta Komunalnoj policiji predali zahtjev za produženje dozvole za postavljanje bine i pratećih objekata na mjestu okupljanja.

Kao i prethodnih večeri organizatori su ponovili da će protesti trajati sve do ispunjenja njihovih zahtjeva, a to su formiranje prelazne Vlade i održavanje fer, slobodnih i demokratskih izbora.

Funkcioner DF-a Strahinja Bulajić je obraćajući se okupljenima kazao da zahtijeva da se policajcima koji obezbjeđuju proteste isplati svaka dnevnica.

“Tražim da se našim policajcima isplati svaka dnevnica za naporan posao koji rade ovih dana. U ponedjeljak neka se svi priključe protestima u opštinama gdje je DPS na vlasti kako i priliči slobodnim ljudima. U utorak su jedne  nedobronamjerne novine napisale da će do subote ostati samo govornici. Evo kako primjećujem nijesmo sami. Između ostalih su sa nama  i Podgoričani. Tako se ponaša brat sa bratom”, rekao je Bulajić.

foto: Fejsbuk stranica Sloboda traži ljude

Portal Analitika