Društvo

ODT: Šuković nije ugrožavao Duška Markovića

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici odbacilo je krivičnu prijavu za ugrožavanje bezbjednosti potpredsjednika Vlade Duška Markovića, koju je protiv policajca Predraga Šukovića podnio podgorički Centar bezbjednosti.
ODT: Šuković nije ugrožavao Duška Markovića
Portal AnalitikaIzvor

„Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici donijelo je Rješenje kojim se odbacuje krivična prijava Centra bezbjednosti Podgorica  od 05.08.2015. godine, podnesena protiv P. Š., zbog krivičnog djela - ugrožavanje sigurnosti, jer u njegovim radnjama nijesu ostvareni svi bitni elementi bića prijavljenog, kao ni drugog krivičnog djela za koje se goni po službenoj dužnosti. Krivičnom prijavom Centra bezbjednosti Podgorica P.Š., službenik Uprave policije, prijavljen je da je u periodu od 08.05. do 07.06.2015. godine, na on-line portalu ND “Vijesti”, sa svog korisničkog naloga “Boss”, postavljao komentare na različite novinske članke kojima je prijetio potpredsjedniku Vlade, D. M“, navodi se u saopštenju objavljenom na zvaničnoj internet stranici Vrhovnog državnog tužilaštva.

Šuković, bivši rukovodilac Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Uprave policije, uhapšen je 5. avgusta zbog zbog sumnje da je prijeteće komentare vezane za markovića postavljao na portalu Vijesti.

Dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici ocijenio je, nakon saslušanja, da ne postoji zakonski osnov za zadržavanje Šukovića. On je, prethodno, saslušan u Specijalnom tužilaštvu povodom izjava o navodnom švercu cigareta, ali, kako je tada saopšteno, nije priložio nikakve dokaze.

(RTCG)

Portal Analitika