Politika

DPS: Protest DF-a je skup na kome kulminiraju politička neodgovornost i primitivizam

Skup na kome kulminiraju politička neodgovornost i primitivizam i sa koga se prijeti i poručuje „neka samo pokušaju“, „kukala mu majka“, „po kratkom postupku“ i poziva na kojekave megdane, sablje i britve, ne može biti ni miran, ni civilizovan, ni građanski. Posebno ako takve prijetnje upućuju dvojica lidera Demokratskog fronta, Predrag Bulatović i Branko Radulović, ocijenili su iz Demokratske partije socijalista.
DPS: Protest DF-a je skup na kome kulminiraju politička neodgovornost i primitivizam
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Kako stoji u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika „čim se na protestu pojavi i zaprijeti vječiti gubitnik sa trgova Predrag Bulatović, to je siguran znak da protesti DF-a doživljavaju krah“.

Iz DPS objašnjavaju da je poslije svakog od svojih jurišničkih pokliča, Bulatović završavao kao drugi, treći, a sada tek osmi u liderskoj hijerarhiji.

„Dozvolu za okupljanje na Bulevaru su dobili u demokratskoj i zakonskoj proceduri, a bahata družina DF-a će Bulevar odblokirati na isti način kada se za to steknu uslovi. Ako u Crnoj Gori još postoji neko ko ozbiljno doživljava Branka Radulovića, sinoć je imao priliku da se uvjeri kako izgleda u svom najreprezentativnijem i najozbiljnijem izdanju, prijeteći smrću predsjedniku Vlade i njegovoj porodici. Bez obzira na to što će jednom sigurno doći vrijeme i za psihijatrijsko posmatranje, sada je pred Vrhovnim državnim tužilaštvom čista pravna situacija, u kojoj ovog pajaca treba privesti poznaniju prava. Sve što je Radulović izgovorio, nema nikakve veze sa zdravim razumom, još manje sa demokratijom i pravom“, kaže se u saopštenju.

Iz pomenute partije smatraju „da su državne i gradske vlasti pokazale dovoljan nivo demokratskih kapaciteta time što su omogućile DF-u sedmodnevne proteste, ne prekidajući ih čak ni kada su organizatori izašli iz zakonskih okvira i tolerišući blokadu glavne podgoričke saobraćajnice, na kojoj danima orgijaju njihovi aktivisti, ohrabreni značajnim količinama pivskih i rakijskih flaša“.

„Sa druge strane, DF-u nedostaje i demokratije i hrabrosti da priznaju još jedan politički poraz, a najviše kulture dijaloga i elementarnog vaspitanja“, zaključak je saopštenja dostavljenog Portalu Analitika.

Portal Analitika