Politika

Cdu: Crnu Goru treba da mijenjaju oni koji je vole i poštuju

Danas je u Herceg Novom održana sjednica Opštinskog odbora Crnogorske demokratske unije, uz učešće Miodraga Vlahovića, predsjednika Cdu.
Cdu: Crnu Goru treba da mijenjaju oni koji je vole i poštuju
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Kako navode iz pomenute partije, u višesatnoj raspravi, kojom je predsjedavala Lidija Milinić-Petrović, predsjednica Opštinskog odbora Cdu, razmatrana je politička i ekonomska situacija u Herceg Novom.

Ocijenjeno je da su lokalni izbori iz decembra 2014., na kojem je Cdu nastupila samostalno, i, poslije samo mjesec dana od formiranja opštinske organizacije, osvojila 2 odsto glasova, pokazali koliko je važno da građani razlikuju autentični i utemeljeni opozicioni napor, od lažnog i demagoškog politikanstva.

„Građanima Herceg Novog je danas nepotrebno objašnjavati ko je i na koji način, od tobožnje "ljutite" i "principijelne" opozicione partije, tj. nekakvog "građanskog pokreta", odmah poslije izbora pokazao da je zapravo obični satelit partije protiv koje je tako agresivno nastupao. Pokazalo se - sasvim jasno i bjelodano - da predizborna "beskompromisna" retorika i zaklinjanja na brojne svece, crkve, inostrane moćnike i imaginarne investitore – ne znače upravo ništa – i da obično kriju sasvim suprotne motive i namjere“, kaže se u saopštenju.

Iz Cdu navode da su ponosni na svoje učešće na izborima, a posebno na svoj izborni program - "Nova mapa Herceg Novog", koji je potvrdio da je partija dobro razumjela što su potrebe i interesi svih građana grada i opštine u cjelini. Mnogi elementi tog programa će, sada je već izvjesno, morati da sačekaju učesće Cdu u lokalnoj vlasti, da bi imali šansu da budu ostvareni.

Predsjednik Cdu je, u svom obraćanju, istakao da je iskustvo Cdu u Herceg Novom biti od izuzetnog značaja i koristi u nastupajućim parlamentarnim izborima. Ukazao je, takođe, da je politička matrica po kojoj se raslojava autentična i ozbiljna politika od one koja je opoziciona samo na riječima, prisutna i na crnogorskom planu.

„Cdu ne zanima kvazi-opozicioni politički nastup. Politika nije vještina pljuvanja, prijetnji i uvreda, niti je Crnoj Gori danas potrebna agresivna i politika konfrontacije i sukoba.

Cdu je iskreno opredijeljena za sasvim drukčiji nastup - jer je Crnoj Gori potrebna autentična, ozbiljna i utemeljena patriotska opozicija, a ne politikanstvo, nacionalizam i ugrožavanje evro-atlanskog puta, a još manje politika koja se još nije pomirila sa činjenicom da je Crna Gora samostalna država“, navodi se u saopštenju.

Opštinski odbor Cdu Herceg Novi je usvojio i program aktivnosti u periodu do početka izborne kampanje, u kojem je naglasak na  neposrednoj komunikaciji sa građanima, pod motom "Crnu Goru treba da mijenjanju oni koji je vole i poštuju’’.

Portal Analitika