Protokol

Vujanović primio predsjednika Svjetske federacije veterana

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas u Podgorici predsjednika Svjetske federacije veterana Dan Viggo Bergtun-om.
Vujanović primio predsjednika Svjetske federacije veterana
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Kako stoji u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika predsjednik Vujanović je čestitao izbor gospodinu Dan Viggo Bergtunu za predsjednika ove ugledne Svjetske organizacije izkazujući zadovoljstvo da je njegova prva posjeta nakon izbora upravo Crnoj Gori.

Naglasio je da je posebna vrijednost ove organizacije u širini njihovog djelovanja u preko 90 zemalja sa preko trideset miliona članova. Konstatovao je da je bivša Jugoslavija 1950. godine u Parizu bila među osam osnivača ove organizacije te da je to za Crnu Goru, koja je utemeljena na antifašizmu, posebno važno i vrijedno. Saopštio je zadovoljstvo da naš Savez boraca i antifašista ima uvaženu poziciju u Svjetskoj organizaciji veteran i uvjerenje da aktivno i kontinuirano učestvuje u djelovanju ove organizacije.

Predsjednik Svjetske federacije veterana Dan Viggo Bergtun je konstatovao da je Savez boraca i antifašista Crne Gore vrijedan i pouzdan član ove organizacije i da su njegove aktivnosti zapažene i značajne.

Saopštio je da je Crna Gora prepoznata kao antifašistička i da treba da bude ponosna na svoju prošlost po kojoj se prepoznaje u međunarodnoj zajednici. Istakao je da je Svjetska organizacija veterana posvećena očuvanju mira i stabilnosti afirmaciji demokratije i temeljnih sloboda i ljudskih prava. U tom smislu u državi i društvu Crne Gore on prepoznaje pouzdanog partnera. Imajući u vidu ugled antifašističkih veterana i brojnost njihovog članstva u Crnoj Gori, naglsio je posebnu vrijednost njihovog uključenja u integracione procese i važnost njihove regionalne saradnje u pomirenju i razvoju regiona.

Na sastanku je učestvovao i potpredsjednik Saveza boraca i intifašista Crne Gore prof. dr. Ljubo Sekulić.

Portal Analitika