Politika

Beogradski i novosadski univerziteti demantovali da su podržali proteste DF-a

Univerziteti u Beogradu i Novom Sadu demantovali su juče da su dali podršku protestima koje organizuje Demokratski front.
Beogradski i novosadski univerziteti demantovali da su podržali proteste DF-a
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Iz tih visokoobrazovnih ustanova Pobjedi je rečeno da je Univerzitet po svom statutu apolitična organizacija i da bi, shodno tome, bilo suludo da daje podršku bilo kakvim političkim aktivnostima.

Iz Univerziteta u Beogradu Pobjedi je saopšteno da podršku protestima mogu dati studenti, ali ne i Univerzitet.

- Bilo bi suludo kada bi Univerzitet davao podršku bilo kom političkom skupu ili političkim partijama. Univerzitet u Beogradu se ne miješa u politiku – saopšteno je Pobjedi sa Beogradskog univerziteta.

Direktor Univerziteta u Novom Sadu Jovan Joković Pobjedi je kazao kako on nema informaciju da je sa te visokoobrazovne institucije upućena podrška bilo kakvim političkim pokretima u Crnoj Gori.

- Na to mora da vam odgovori rektor, ali koliko ja znam Novosadski univerzitet nije dao podršku bilo kakvim političkim pokretima u Crnoj Gori. Iznenađen sam da me tako nešto uopšte i pitate. Univerzitet je po Statutu apolitična organizacija, tako da ne znam odakle nekom takva ideja – rekao je Joković.

Opširnije u Pobjedi…

Foto: novosti.rs

Portal Analitika