Društvo

Tužilaštvo bi opet protiv Gorana Radenovića

Osnovno državno tužilaštvo uložilo je žalbu na rješenje podgoričkog Osnovnog suda kojim se odbija optužni prijedlog protiv direktora televizije Pink M Gorana Radenovića zbog sumnje da je počinio krivično djelo lažno prijavljivanje, piše Pobjeda.
Tužilaštvo bi opet protiv Gorana Radenovića
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Prijavu protiv Radenovića podnio je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić. Odluku da se optužni prijedlog odbaci 28. septembra donio je Osnovni sud u Podgorici, jer nije bilo dovoljno dokaza da za te optužbe.

Zamjenik tužioca Miroslav Turković koji potpisuje žalbu zatražio je da se optužni prijedlog vrati na ponovno odlučivanje Višem sudu, jer su razlozi u rješenju o odlučnim činjenicama ,,potpuno nejasni i u znatnoj mjeri protivrječni“.

U podrobnom obrazloženju Tužilaštva pozivaju se na „bitne povrede krivičnog postupka i pogrešno utvrđeno činjenično stanje Zakonika o krivičnom postupku“.

Iz Tužilaštva smatraju da odluka ne može biti potvrđena, jer je sud ,,dao nejasna i kontradiktorna objašnjenja“.

Između ostalog, Tužilaštvo podsjeća da je sud ocijenio da su Radenoviću ograničena zajamčena ljudska prava i sloboda što je u suprotnosti sa Ustavom Crne Gore.

U žalbi Tužilaštva se navodi da to sud u ovoj fazi ne bi smio saopštavati, jer ispituje postojanje osnovane sumnje u pogledu krivice Radenovića.

- Ne bi smio da iznosi razloge kojima u meritumu obrazlaže oslobađajuću odluku, odnosno iznosi stav da nije dokazano da je okrivljeni izvršio krivično djelo stavljeno mu na teret - navodi se u žalbi.

Opširnije u Pobjedi…

Foto: rtvatlas.tv

Portal Analitika