Politika

Šta je pozadina protesta Demokratskog fronta u Pogorici

Demokratski front planira da proteste isped Skupštine produži do 14. oktobra za kada je planirana posjeta generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga, saznaje Pobjeda od više izvora iz DF-a.
Šta je pozadina protesta Demokratskog fronta u Pogorici
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

O dužini trajanja protesta, prema pouzdanim saznanjima Pobjede, bilo je riječi i na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva DF-a, na kojoj je konstatovano da se protesti moraju nastaviti i po cijenu da budu zabranjeni od strane Ministarstva unutrašnjih poslova.

- Zna se ko ima glavnu riječ u ovoj državi i pokušaj da se Predsjedništvo DF-a prevede na raspravu sa komunalnom policijom, gradskim zelenilom, vodovodom i drugim komunalnim službama apsolutno je neprihvatljiv. Mi proteste nastavljamo dalje bez ikakvih ograničenja – rekao je juče novinarima član Predsjedništva DF-a Strahinja Bulajić.

Izvor Pobjede iz vrha DF-a je saopštio da je jedan od ciljeva javnih okupljanja koji nije javno saopšten da protesti traju makar do 14. oktobra za kada je najavljena posjeta generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga Podgorici.

- Cilj je da Stoltenberg vidi da postoje ljudi u šatorima koji su protiv NATO-a, rekao je Pobjedi izvor iz DF-a.

Opširnije u Pobjedi…

Foto: Facebook

 

Portal Analitika