Košarka

KSCG: Studentski centar i Stršljen novi članovi

Podgorički Studentski centar i Stršljen iz Gusinja novi su članovi Erste Prve crnogorske lige košarkaša, saopšteno je nakon sjednice Direktorijuma tog takmičenja. Saopšteno je da će u novoj sezoni nastupiti 11 klubova.
KSCG: Studentski centar i Stršljen novi članovi
Portal AnalitikaIzvor

Šampionat će zvanično početi 17. ili 18, oktobra, a žrijebom je određeno da će se u prvom kolu sastati: Mornar - Ulcinj, Stršljen - Ibar, Lovćen Basket - Teodo i Studentski centar - Jedinstvo.

Na startu šampionata slobodan je Danilovgrad.

U prvom krugu takmičenja će nastupati devet klubova, u svakom kolu slobodna će biti jedna ekipa, a igraće se po trokružnom bod sistemu.

Po završetku ligaškog dijela takmičenja, šest prvoplasiranih ekipa izboriće plasman u plej-of u kojem će se priključiti Budućnost Voli i Sutjeska, učesnici ABA lige.

Bolje plasirani tim od dva crnogorska predstavnika u ABA ligi zauzeće prvu poziciju uoči početka plej-ofa, dok će slabije plasirani tim sa drugog mjesta u razigravanje za titulu prvaka Crne Gore.

U četvrtfinalu i polufinalu će se igrati na dva, a u finalu na tri dobijena meča.

Novosti u Propozicijama takmičenja su da je domaćin dužan da obezbijedi intoniranje državne himne uoči početka svakog meča.

Portal Analitika