Društvo

Željko Milović dobitnik godišnje nagrade časopisa Komun@

Godišnja nagrada časopisa KOMUN@ prvi put ove godine dodjeljuje se za očuvanje, promociju i valorizaciju kulturne baštine Crne Gore, a odlukom tročlanog žirija prvi laureat je Željko Milović publicista, novinar i pjesnik iz Bara.
Željko Milović dobitnik godišnje nagrade časopisa Komun@
Portal AnalitikaIzvor

On je kroz seriju tekstova značajno doprinio očuvanju kulturne baštine Crne Gore, a posebno štampanje knjige u izdanju Matice Crnogorske „Crnogorska pop-rok muzika 1954-1991“.

Žiri je bio u sastavu: mr Anastazija Miranović, predsjednica, Gojko Kastratović i Husein Ceno Tuzović.

Godišnja nagrada sastoji se od novčanog dijela, skulpture i diplome.

Žiri je takođe donio odluku da se dodijeli ove godine i Specijalna plaketa Ibišu Kujeviću,  iz Rožaja, strpljivom etnologu koji  je decenijama, sakupljao, bilježio, tražio i čuvao autentične izraze narodnog stvaralaštva  i koreografu brojnih folklornih ansambala, prije svega KUD-a “Vrelo Ibra “iz Rožaja koje je prenijelo slavu Crne Gore gostujući širom svijeta tokom svog postojanja.

Kako je odlučio Programski odbor časopisa Komun@ nagrade lauretima biće uručene na svečanosti koja će biti organizovana u ponedjeljak 12.oktobra 2015 u Hotelu Ramada u 19 sati.

Pokrovitelji svečanosti su Ministarstvo kulture Crne Gore i  Glavni grad Podgorica, a tehnički organizator  je Digital print centar.

Portal Analitika