Politika

Pavlović: Konjević ne govori istinu

Iako tvrdi da je u policijskoj akciji obezbjeđivanja protesta angažovano "oko 1.000 policajaca", ministar Konjević, ne govori punu istinu. Prema informacijama koje nam dostavljaju slobodni građani koji podržavaju naše proteste (a koji su profesionalno angažovani u Konjevićevom ministarstvu), tokom minulih pet dana protesta je bilo angažovano između 750 i 800 pripadnika UP. Pošto su ti pripadnici plaćeni po 92 eura na dan, i pošto su bilo smješteni, hranjeni i transportovani tokom minulih dana, prostom matematikom se dolazi do zaključka da ova policijska operacija sve gradjane CG svakodnevno košta nešto preko 100 hiljada eura, saopštio je poslanik DF-a Koča Pavlović.
Pavlović: Konjević ne govori istinu
Portal AnalitikaIzvor

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević kazao je da je Uprava policije angažovala gotovo hiljadu službenika za obezbjeđivanje protesta koje organizuje Demokratski front, a prema početnim analizama Ministatstva unutrašnjih poslova njihov dnevni trošak za taj zadatak je oko 40 hiljada eura.

 -Operacija obezbjeđivanja višednevnih protesta, koju operativno vodi Veselin Veljović (koji nije zaposlenik MUP-a), danas je ušla u drugu fazu koja uključuje dovođenje par stotina dodatnih policajaca iz svih gradova, tako da će hotelski kapaciteti (Hotel "City" i drugi) biti narednih dana potpuno zakupljeni od strane MUP-a. Pozivam ministra Konjevića da prestane da iznosi poluistine i da položi račune crnogorskim građanima oko ogromnih sredstava koja se troše u ovoj predstavi koju MUP igra ispred Skupštine CG. Ministar Konjević je, po ugledu na svoga šefa Djukanovića, uspio da za svega pet dana "izgori" jednu malu fabriku od 50-ak radnih mjesta, navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Pavlović u saopštenju poziva ministra Raška Konjevića da crnogorskoj javnosti objavni, kako kaže, „ko su osobe sa fantomkama koje ih već pet dana nišane sa krova zgrade Predsjednika Crne Gore“.

- Da li je tačna informaciju koju smo dobili, da se ne radi o pripadnicima crnogorskog MUP-a, i da je to razlog zbog kojega dotične osobe maskirane fantomkama čak i ulaze u zgradu Predsjednika CG. Ko su ti ljudi koje plaćaju građani CG, a koje može vidjeti svaki gradjanin koji dodje na proteste, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika