Crna hronika

Službenici CB Nikšić u kratkom roku rasvijetlili ubistvo, osumnjičeni uhapšen

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Nikšić su u kratkom roku rasvijetlili ubistvo, počinjeno sinoć u Nikšiću na štetu R.P. (75), i zbog sumnje da je izvršio ovo krivično djelo lišili slobode njegovog brata Ž.P. (73).
Službenici CB Nikšić u kratkom roku rasvijetlili ubistvo, osumnjičeni uhapšen
Portal AnalitikaIzvor

Naime, Dežurna služba CB Nikšić obaviještena je sinoć, 01. oktobra 2015. godine, oko 22,30 časova od strane osoblja Medicinskog centra (MC) Nikšić da je Služba hitne medicinske pomoći kod njih dovezla lice sa vidnim povredama u predjelu glave, bez znakova života.

U MC Nikšić su po obavještenju upućeni policijski službenici, a po prikupljanju informacija službenici policije su upućeni i u porodičnu kuću R.P. u kojoj se događaj desio.

O događaju je obaviješten zamjenik Višeg državnog tužioca u Podgorici, a na licu mjesta je izvršen uviđaj. Izuzeti predmeti i tragovi upućeni su u Forenzički centar radi vještačenja. Tijelo preminulog R.P. transportovano je na Odjeljenje sudske patologije Kliničkog centra u Podgorici radi vršenja obdukcije. Obdukcija je izvršena jutros a obducent se u preliminarnom nalazu izjasnio da se radi o nasilnoj smrti.

Službenici CB Nikšić su intenzivno radili na rasvjetljavanju događaja od sinoć, od momenta njegove prijave, a operativne mjere i radnje koje su preduzeli veoma brzo su dovele do identifikovanja i lišenja slobode osumnjičenog Ž.P.

Kriminalistička obrada ukazuje na sumnju da je Ž.P. sinoć, u vremenskom periodu između 19,00 i 21,00 čas, u njihovoj porodičnoj kući u Nikšiću, podesnim sredstvom nanio svom bratu R.P. više udaraca u predjelu glave i potiljka, nanoseći mu teške tjelesne povrede. R.P. je od zadobijenih povreda preminuo u transportu do MC Nikšić.

Osumnjičeni Ž.P. će, uz krivičnu prijavu, biti priveden ZVDT u Podgorici, zbog osnova sumnje da je, na štetu svog brata R.P, počinio krivično djelo ubistvo.

Portal Analitika