Kultura

Uskoro na repertoaru Cadmus Cineplexa

U Cadmus Cineplex Mega Promet bioskopu u Budvi uskoro možete pogledati "Pan: Putovanje u zemlju Nedođiju", "Put do slave", "Hotel Transilvanija 2", "Transporter: Nasljeđe" i "We Are Your Friends".
Uskoro na repertoaru Cadmus Cineplexa
Portal AnalitikaIzvor
0210panPan: Putovanje u zemlju Nedođiju

Početak prikazivanja: 8. oktobar

("Pan", 95min, SAD, 2015, fantazija, avantura, porodični)

Uloge: Levi Miler, Garet Hedlund, Hju Džekman, Runi Mara

Režija: Džo Rajt

"Pan" je potpuno nova pustolovina koja govori o počecima najdražih likova iz priče koju je napisao Džejms Metju Bari. Petar je nestašan dvanaestogodišnjak neobuzdanog buntovničkog duha koji mu ne pomaže u mračnom londonskom sirotištu u kojem provodi život. Ipak, jedne potpuno nevjerovatne noći, Petar duhom odlazi u čarobnu zemlju pirata, ratnika i vila, zvanu Nedođija. U toj zemlji će pokušati da pronađe svoje mjesto, a doživjeće nevjerovatne avanture i preživjeti borbe na život i smrt, usput tražeći istinu o svojoj majci koja ga je davno ostavila. Nakon što se udruži sa novim prijateljima kako bi pobijedio okrutnog pirata, Petar otkriva svoju sudbinu: postaće heroj koji će zauvijek ostati zapamćen kao - Petar Pan.

0210thewalkPut do slave

Glumci: Džozef Gordon Levit, Ben Kingsli, Šarlot Le Bon, Džejms Badž Dejl

Režiser: Robert Zemekis

("The Walk", 123 min, SAD, 2015, drama, biografija)

Dvanaest ljudi je hodalo po Mjesecu, ali je samo jedan čovjek, Filip Peti - hodao po nepreglednoj praznini između dva tornja Svjetskog trgovinskog centra. Uz pomoć mentora Pape Rudija i neobične grupe međunarodnih regruta, Petit i njegova družina nadjačaće sve izglede, izdaje, razmirice i bezbrojne opasnosti kako bi uspjeli u svom ludom planu. Robert Zemekis, reditelj vanvremenskih hitova kao što su „Forest Gamp“, „Izgnanik“, „Povratak u budućnost“, „Polar Express“ i „Let“ ponovo koristi najmoderniju filmsku tehnologiju kako bi publici dočarao emotivnu i fantastičnim likovima ispunjenu priču. Uz inovativnu fotorealističnu tehnologiju i 3D efekat, film „Put do slave“ je istinsko filmsko iskustvo, prava prilika za filmofile širom svijeta da osjete kako je to biti u oblacima. Takođe, ovo je jedan od rijetkih filmova namijenjen apsolutno svim generacijama (od 8 do 88 godina) - prava istinita priča ispričana na način kakav do sada publika nije imala prilike da vidi. Uz sve to, sam film je ljubavno pismo Parizu i Njujorku 70-ih godina prošlog vijeka, ali iznad svega, to je ljubavno pismo upućeno kulama bliznakinjama Svjetskog trgovinskog centra u njihovom punom sjaju.

0210hotelHotel Transilvanija 2

Glumci: Adam Sendler, Kevin Džejms, Stiv Bušemi

Režiser: Gendi Tartakovski

("Hotel Transylvania 2", 89 min, SAD, 2015, animacija, komedija, sinhronizovano)

Omiljena Drakulina družina vraća se u potpuno novoj zanimljivoj humorističnoj avanturi u animiranom hitu "Hotel Transilvanija 2" koji nam dolazi direktno iz studija "Sony Pictures Animation". Za hotel Transilvaniju čini se da su stvari konačno krenule na bolje... Drakulin hotel koji je u početku kao svoje goste prihvatao isključivo čudovišta, sada je otvoren i za ljude. Ali ono što sada najviše muči našeg omiljenog Drakulu je njegova ozbiljna zabrinutost da njegov preslatki unuk (koji je zapravo pola-čovjek, a pola-vampir) ne pokazuje znake pravog vampira. Dok se Mavis nalazi u posjeti kod Džonijevih roditelja, gdje je očekuje pravi kulturni šok, Drakula moli za pomoć svoje prijatelje Franka, Muraja, Vajna i Grifina kako bi sa svojim unukom Denisom prošao kroz "vampirski trening". Međutim, niko od njih nije svjestan činjenice da Drakulin stari i vrlo, vrlo, vrlo, vrlo, vrlo staromodni otac Vlad dolazi u porodičnu posjetu hotelu. A kada Vlad sazna da njegov praunuk nije čiste vampirske krvi - i da je sada u hotelu Transilvanija čak i ljudima dozvoljen boravak - stvari će postati vrlo... šišmikolike!

0210hitmanTransporter: Nasljeđe

Početak prikazivanja: 15. oktobar

Uloge: Ed Skrin, Loan Čabanol, Rej Stivenson, Radivoje Bukvić

Režija: Kamij Delamar

("The Transporter Legacy", 96 min, Kina, Francuska, 2015, akcioni, krimi, triler)

Četvrti dio u mega popularnoj franšizi donosi nam akciju na velikom platnu od koje zastaje dah. Sniman u Parizu, film obiluje brojnim akcionim scenama, brzom vožnjom i pucnjavom koja će gledaoce držati prikovane za sjedišta tokom cijelog filma. Akcioni triler o već poznatom transporteru Frenku Martinu vraća se na velika platna. Još žešći, napetiji i prepun akcije, novi nastavak "Transportera" donosi nam novu priču, ali tri jednostavna pravila i dalje su nepromijenjena: nikada ne mijenjaj dogovor, imena nisu bitna i nikada ne otvaraj paket. Pored velikih imena evropskog filma, kao što su Ed Skrin, Rej Stivenson i Gabrijela Rajt u filmu jednu od glavnih uloga igra i glumac Radivoje Bukvić. On tumači lik okrutnog kriminalca Karasova, koji je glavna smetnja "Transporteru" za ostvarenje planova.

0210friendsWe Are Your Friends

Početak prikazivanja: 15. oktobar

Uloge: Zak Efron, Emili Ratajkovski, Ves Bentli, Džon Berntal

Režija: Maks Džozef

("We Are Your Friends", 96 min, SAD, 2015, drama)

Ljetnji bioskopski hit uz koji ćete poželjeti da plešete do jutra! Zak Efron je Kol Karter, mladi i ambiciozni DJ kojeg muzika pokreće više od ičega i učiniće sve kako bi uspio u vodama elektronske muzike Los Anđelesa.

Portal Analitika