TV / Film

Terminator se više neće vratiti?

Nastavak filmske franšize "Terminator" sada je neizvjestan poslije propasti najnovijeg filma "Terminator: Genesis" na bioskopskim blagajnama, piše Holivud Riporter.
Terminator se više neće vratiti?
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Planovi za "filmski svijet" zasnovan na višedecenijskoj naučno-fantastičnoj sagi o borbi čovjeka i mašina sada su odloženi sa strane, piše holivudska "Biblija" pozivajući se na insajderske izvore u studiju Paramount.

Najnoviji "Terminator" zaradio je više od 440 miliona dolara širom svijeta, mahom zahvajujući Kini gdje je zaradio 112 miliona dolara, ali slaba gledanost u SAD - 89 miliona dolara i troškovi produkcije od 150 miliona znače da su producenti zapravo u gubitku.

Zanimljivo je da je film propao i pored povratka Arnolda Švarcenegera u ulozi T800 kiborga koga je prvi put igrao 1984. u "Terminatoru".

Novi film mogao je da se pohvali i popularnom, mlađom ekipom na čelu sa Emilijom Klark (Igra prijestola) u ulozi Sare Konor i Džejsona Klarka (Tajna operacija 00.30) u ulozi njenog sina Džona.

Tvorac "Terminatora" Džejms Kameron koji je snimio prva dva filma sage takođe je dao svoj "blagoslov" novom filmu odbacivši treći dio "Uspon mašina" i četvrti "Spasenje", ali to nije imalo uticaja na kritiku koja ga je sasjekla.

Sudbina "Terminator" sage ukazuje i na značaj kineskog tržišta koje je prije nekoliko godina spasilo "Bitku za Pacifik" Giljerma del Tora čiji se drugi nastavak uskoro očekuje.

S tim na umu, magazin Forbs smatra da će se Terminator ipak vratiti.

Izvor i foto: b92.net

Portal Analitika