Crna hronika

Vozaču ministra Numanovića četiri mjeseca zatvora

Sutkinja Osnovnog suda u Podgorici Željka Jovović donijela je danas presudu kojom je vozač ministra za ljudska i manjinska prava Suada Numanovića, Edin Hamzić osuđen na četiri mjeseca zatvora.
 Vozaču ministra Numanovića četiri mjeseca zatvora
Portal AnalitikaIzvor

Hamzić je optužen da je počinio krivično djelo falsifikovanje isprava, tako što mijenjao tablice na službenom automobilu ministra i stavljao civilne registracije. 

On je tokom suđenja negirao krivicu i saopštavao da je mijenjanjem tablica samo htio da zaštiti državnu imovinu jer je automobil, navodno, više puta bio na meti vandala zbog učešća ministra na gej paradi u Podgorici.  Objasnio je da je nalazio slomljena jaja na haubi, kola ispisana sprejom, bušene su gume, pa se bojao da neko ne baci i eksploziv.

Tvrdio je da nije znao kako drugačije da zaštiti vozilo, te da nije htio da kaže ministru šta se dešava jer se bojao da ne ostane bez posla.

Numanović, koji se juče pojavio kao svjedok, sutkinji  Željki Jovović kazao je da je vidio više puta da je automobil izložen raznim vidovima nasilja, te da su on i njegova porodica imali neprijatnosti zbog njegovog učestvovanja na paradi. Numanović je rekao da nikad nije prijavio niti tražio zaštitu policije zbog nasilja koje je vršeno nad njim. (CdM)

Portal Analitika