Politika

Raščanin koordinatorka Foruma žena Socijademokrata Podgorice

Jednoglasnom odlukom na Forumu žena Socijaldemokrata Podgorice na jučerašnjem sastanku Inicijativnog odbora za koordinatorku je izabrana Ivana Raščanin, saopšteno je iz SD-a.
Raščanin koordinatorka Foruma žena Socijademokrata Podgorice
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Formiranju Inicijativnog odbora prisustvovao je naglasio važnost poštovanja i praktikovanja zagarantovanih ljudskih prava i ukazao na potrebu da žene u Crnoj Gori aktivnije učestvuju u procesima odlučivanja, navodeći primjere dobre prakse zemalja u okruženju.

Govoreći o budućim djelovanjima u cilju poboljšanja statusa žena u glavnom gradu, kao i o drugačijem funkcionisanju Foruma, Raščanin je istakla da je problem nedovoljne zastupljenosti žena u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti naročito izražen na lokalnim nivoima u kojima gotovo da i nema aktivnih žena u politici.

"Samim tim nema ni njihove prisutnosti u opšinskim vijećima, te jedan od naših ciljeva svakako mora biti preokret u korist žena, nizom aktivnosti koje će promovisati ravnopravnost, solidarnost, jednakost prilika kao i vladavinu prava, te ustavne i temeljne društvene vrijednosti. Unapređenjem kvaliteta uslova života i rada žena unaprijedićemo i kvalitet života cjelokupne zajednice na svim nivoima”, zaključila je novoizabrana koordinatorka Foruma žena Socijademokrata Podgorice.

Portal Analitika