Košarka

ŽIŽIĆ: Tajfun je favorit, jedva čekam "vatreno krštenje"

Košarkaši Sutjeske večeras od 17 sati ''vatreno krštenje'' u regionalnoj ABA ligi. Nikšićani će u prvom kolu igrati u gostima protiv slovenačkog šampiona Tajfuna.
ŽIŽIĆ: Tajfun je favorit, jedva čekam "vatreno krštenje"
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Nikšićani su tek 10. septembra zvanično postali član Jadranske lige, pa su samim tim kasnile pripreme i formiranje sastava za predstojeću, istorijsku sezonu, ali njihov kapiten, 21-godišnji Nikola Žižić, smatra da su spremni za početak novog, velikog iskustva.

'Nijesmo imali mnogo vremena da se uigramo, jer treniramo samo nekih desetak dana u punom sastavu. Dobra stvar je što je okosnica ekipe iz prošle godine ostala, a pojačanja koja su stigla su se odlično uklopila. Mislim da već imamo neku potrebnu ''hemiju'' u ekipi. Ekipa Tajfuna je favorit protiv nas, ali sigurno nećemo ući u meč sa bijelom zastavom. Idemo da damo svoj maksimum i pokušamo da napravimo iznenađenje''.

Iako još uvijek veoma mlad, Žižić već ima zavidno iskustvo i veliki broj jakih utakmice iza sebe, a kaže da je spreman za novi, značajan iskorak u karijeri.

''Mnogo mi znači igranje u ABA ligi, to je velika stvar za mene, za moj dalji napredak. Do sada sam mogao samo da je gledam preko TV-a, a od danas ću imati priliku da budem njen sastavni dio! Smatram da sam spreman i jedva čekam da počne''.

Sutjeska će prvi meč pred svojim navijačima igrati protiv vicešampiona Cedevite u nedjelju od 21 sat.

kosarka.me

Portal Analitika