Društvo

Krivokapić čestitao dan MUP-a

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić uputio je povodom 2. oktobra Dana unutrašnjih poslova telegram čestitku ministru unutrašnjih poslova Rašku Konjeviću, direktoru Uprave policije MUP-a Crne Gore Slavku Stojanoviću i svim pripadnicima i pripadnicama MUP-a.
Krivokapić čestitao dan MUP-a
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

"Vaša dužnost temeljena na hrabrosti, ugledu i profesionalnom integritetu znači sigurnu državu i zaštitu svih njenih građana. Vi kao čuvari zakona i mira imate značajnu ulogu u snaženju vladavine prava, što posebno obavezuje. Na državi je da vam omogućava rad u uslovima dostojnim vaših zadataka i poziva, posebno sada kada ste važan subjekt u ispunjenju naših obaveza iz poglavlja 23 i 24 na integracionom putu ka EU", naveo je Krivokapić.

Kako je dodao, zadaci MUP-a su zahtjevni i nose veliku odgovornost, ali vjeruje da će  sve obaveze izvršavati profesionalno i primjerno, čuvajući mir naših građana.

"Pripadnost MUP-u nije samo posao, nego prije svega dužnost odgovornog služenja svakom građaninu, zakonu i državi - za opšte dobro. Čestitam vam na svim uspješno izvršenim zadacima i želim vam sreću i bezbjedno rješavanje novih izazova", zaključio je Krivokapić.

Portal Analitika