Abiznis

Petnaest dana do dogovora Vlade i A2A

Pregovori Vlade i A2A o uređenju suvlasničkih odnosa u Elektroprivredi trebalo bi da budu produženi još 10 do 15 dana. To je predlog koji je Vlada juče proslijedila predstavnicima A2A, kako bi usaglasili detalje ugovora o menadžmentu u EPCG, saznaje Pobjeda.
Petnaest dana do dogovora Vlade i A2A
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

U srijedu je, naime, istekao rok za pregovore o menadžmentu u EPCG, koji je produžen 2. aprila ove godine, ali zvanične informacije sa sjednice Vlade o toku pregovora koji se produžavaju od oktobra prošle godine nije bilo.

- Tokom pregovora Vlada je ostala čvrsto na stanovištu da ne odustane, nego, naprotiv, da insistira na početku gradnje drugog bloka Termoelektrane, bez daljeg odlaganja i to iz ekonomskih, odnosno energetskih, ali i ekoloških razloga, jer se na taj način trajno rješava sadašnji ekološki problem Pljevalja. Predstavnicima A2A to je jasno predočeno, kao što je predočena i opredijeljenost Vlade da u Elektroprivredi zadrži strateškog partnera - navodi se u odgovoru rukovodioca Službe za odnose s javnošću i savjetnika premijera Srđana Kusovca na pitanja medija.

Opširnije čitajte u današnjoj Pobjedi…

Portal Analitika