Košarka

JOVOVIĆ: Jako značajna pobjeda, mnogo nam znači na dizanju samopouzdanja

Plavi su uspješno startovali u ABA ligi, bili su bolji od Krke 81:65. Publiku u Morači oduševile su novajlije Sead Šehović i Tadija Dragićević sa po 22 poena.
JOVOVIĆ: Jako značajna pobjeda, mnogo nam znači na dizanju samopouzdanja
Portal AnalitikaIzvor

Teško se stizalo do koša u uvodnim minutima. Krka je u tom periodu ostvarila i jedino vođstvo na utakmici, 3:4 (4.minut). Uslijedila je međutim serija Budućnost VOLI-ja 7:0, i potom fenomenalno odigran ostatak prve četvrtine. U dva navrata bilo je 12 poena razlike. U istom ritmu proteklo je i četiri minuta druge četvrtine, sve do maksimalne prednosti na utakmici. Devou Joseph je iskoristio kontranapad za 33:14, u 14.minutu. Da je Krka, ipak, iskusna i dobra ekipa pokazao je veći dio ostatka utakmice.

Posebno treća četvrtina u kojoj su se gosti približili na 47:46 (27.minut). Dominirao je Stefan Sinovec sa 12 poena u tom periodu. Suad Šehović je međutim pogodio trojku iz kornera i pritom bio fauliran. Iskoristio je kapiten i dodatno slobodno bacanje i time nagovijestio fantastičnu šuterski dionicu Plavih koja je uslijedila do kraja meča. Uspjeli su gosti da se približe na 56:54 ali su se domaći potpuno odlijepili, najviše zahvaljujući 6 pogođenih trojki, Sead Šehović je dao tri, Tadija Dragićević dvije i Ognjen Čarapić uz zvuk sirene.

Plavi su šutirali trojke 46% (11-24), dvojke 50% (17-34), imali su 22 asistencije i 13 ukradenih lopti.

Devou Joseph: „Drago mi je što smo na ovaj način otvorili sezonu i krenuli pobjedom. Imali smo kao tim više dobrih momenata, ukupno dobra utakmica, i srećan sam zbog pobjede nad dobrim timom“.

Igor Jovović, trener Budućnost VOLI-ja: „Najupečatljivije od svega u ovom meču je naša pobjeda. Jako je značajna i mnogo nam znači na dizanju samopouzdanja uoči narednih utakmica. Imali smo večeras momenata kada smo izgledali jako kvalitetno, takođe i krizne periode u igri koji moraju da budu što kraći. U trećoj četvrtini, dijelom i u posljednjoj gubili smo dosta lopti u prednjem polju i time omogućavali rivalu kontranapade i lake poene. Nadovezali su se bili i neki neadekvatni rasporedi u napadu pa smo povremeno izgledali smušeno, ali sam siguran da s obzirom na to koliko smo promjena napravili i kad su se priključili neki igrači, neposredno pred start lige, da ćemo igrati sve bolje i bolje“.

Ivan Velić, trener Krke: „Čestitam domaćinu na zasluženoj pobjedi. Mi smo kao i nedavno u Superkupu Slovenije loše igrali u prvom poluvremenu. Vrlo smo loše otvorili utakmicu, posebno zato što smo  nakon dobre odbrane dozvoljavali Budućnosti ofanzivan skok. Tu su se oni razigrali, dali neke lake poene. U prvom poluvremenu smo imali čak 16 izgubljenih lopti, što je nedopustivo posebno u gostima. Poslije su dali i neke teške šuteve za tri poene. Poslije smo se vratili, bilo je i neizvjesno, ali smo pali energetski za nešto ozbiljnije“.

Budućnost VOLI-Krka 81:65 (22:10, 20:18, 14:21, 25:16)

Podgorica, dvorana „Morača“, gledalaca 1800, sudije Petar Obradović (BIH), Josip Radojković (HRV), Haris Bijedić (BIH)

Budućnost VOLI: Su.Šehović 16 (2-3 za 2p, 3-6 za 3p), Jaramaz 4, Subotić 6, Se.Šehović22 (4-5 za 3p, 7sk, 7as), Čarapić 3, Cook(9as), Baćović 2, Ilić, Dragićević 22 (5-7 za 2p, 3-5 za 3p, 5sk), Marić 2 (5sk), Rikić, Joseph 4 (5sk).

Krka: Tratnik, Ivanov 11, Kastrati, Rojc 2, Lalić 15, Katnić 10, Mulalić, Sinovec 14, Dimec 6, Polutak, Ritlop 3, Lapornik 4.

Portal Analitika