Politika

Nastavak podrške Japana

Japan podržava reformske procese Crne Gore i nastaviće da bude kvalitetan partner Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore (VCG) na svim poljima saradnje, kazao je izaslanik odbrane te države, Yoshimas Taki.
Nastavak podrške Japana
Portal AnalitikaIzvor

On se danas, u odvojenim posjetama, sastao sa državnim sekretarom Ministarstva odbrane Crne Gore, Bojanom Šarkićem i načelnikom Generalštaba VCG, Draganom Samardžićem.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, Šarkić je upoznao gosta iz Japana o napretku Crne Gore na polju evropskih i evroatlantskih integracija, o reformama sistema odbrane i modernizaciji Vojske, kao i o planovima za naredni period.

Samardžić je, kako se navodi, naglasio značaj učešća pripadnika VCG u međunarodnim misijama i operacijama i informisao pukovnika Takija o aktivnostima u okviru regionalne saradnje u oblasti odbrane.

“Šarkić i Samardžić su istakli prijateljske veze Crne Gore i Japana, izražavajući uvjerenje da će se saradnja u oblasti odbrane između dvije države intenzivirati za vrijeme njegovog mandata”, kaže se u saopštenju.

Portal Analitika