Politika

Protesti DF-a peti dan: Stigli radnici Boksita, demonstranti šetali do trga i nazad

Večeras su u okviru petog dana protesta koje organizuje DF ispred Skupštine Crne Gore došli radnici Rudnika boksita koji su dočekani aplauzom. Poslanik Demokratskog fronta Janko Vučinić poručio je da je prostor ispred Skupštine slobodna teritorija.
Protesti DF-a peti dan: Stigli radnici Boksita, demonstranti šetali do trga i nazad
Portal AnalitikaIzvor

- Ono tamo je brbljaonica - poručio je Vučinić pokazujući ka Skupštini.

Skup DF-a i danas su obezbjeđivale jake policijske snage. Funkcionerka Demokratskog fronta DF Branka Bošnjak kazala je na današnjem okupljanju petog dana protesta DF-a da je državna bezbjednost postavila kamere i ljude sa fantomkama, kao i snajperiste na zgradu predsjednika države.

Predsjednik SO Berane Goran Kiković na proteste je došao sa bocoom domaće rakije i održao je zdravicu.

- Moramo pohapsiti sve strine, babe i tetke Mila Đukanovića - poručio je Kiković.

Večeras su demonsranti krenuli u šetnju do centra Podgorice Ulicom Slobode. Velika kolona demonstranata je prošetala do gradskog trga i nazad.

LIder Nove srpske demokratije Andrija Mandić je poručio da u gradovim gdje je na vlasti DPS "kreću šetnje probuđenog naroda uz zahtjev za prelazne lokalne vlasti"

"Samo ovako možemo protiv diktatorskog režima Mila Đukanovića", zaključio je Mandić.

Janko Vučinić poručio je da "šef organizovanog kriminala Milo Đukanović treba da uradi nešto najbolje za narod i državu,  a to je da da ostavku".

- Ne damo rudnik, ne damo rudare! Ko izda, iskopa se. Živjela pobjeda, crnogorska komuna, dolje Vlada, dolje režim, dolje mafija! Mi smo slobodna teritorija. Imamo našu narodnu Skupštinu a to ste vi, a danas imamo i Rudnik i rudare sa nama -  poručio je on.

Sa protesta je poručeno da se studenti okupljaju i da će se pridružiti protestima. Međutim, predsjednik Mreže mladih Pokreta za promjene PzP Nikola Bajčetić nije zadovoljan podrškom sa državnog Univerziteta. On je kazao da predstavnici Univerziteta Crne Gore UCG treba da se stide.

"Sram vas bilo predstavnici UCG! Uzmite metlu i počistite vaše predstavinike", poručio je Bajčetić.studentiPodrsku dao dobricaninSrdja pavicevic

Podršku protestu dali su i doktori na čelu sa Vladimirom Dobričaninom.

Funkcioner DF-a Milun Zogović kazao je da "ćureća logika zahvata režim".

"Ovo je naša zemlja i odavde nas neće niko pomjeriti. Ima nas više nego dovoljno da se izborimo za naše zahtjeve", dodao je on.

Portal Analitika