Društvo

Radonjić direktor Agencije za sprječavanje korupcije

Sreten Radonjić izabran je za direktora Agencije za sprječavanje korupcije. Kako se navodi u saopštenju, on je dobio četiri glasa i, u skladu sa Zakonom o sprječavanju korupcije, izabran je na tu funkciju.
Radonjić direktor Agencije za sprječavanje korupcije
Portal AnalitikaIzvor

Kandidati su, pored Radonjića, bili i Mladen Tomović, Željko Tomović i Dušan Drakić sa kojima je danas, prije izbora direktora, Savjet Agencije obavio razgovor.

U saopštenju se kaže da je sjednica bila otvorena za javnost, osim u dijelu razgovora sa kandidatima Tomovićem, Radonjićem i Drakićem, na njihov zahtjev, dok je razgovor sa Tomovićem bio otvoren za javnost.

Članovi Savjeta su, kako se navodi, kandidatima postavljali pitanja u vezi sa uvodnim predstavljanjem kandidata, u vezi dostavljenog pisanog i obrazloženog predloga programa rada i ključnih prioriteta Agencije, kao i u vezi sa nadležnostima Agencije.

Članovi Savjeta su, kako je saopšteno, glasali po redosljedu utvrđenom Listom kandidata koji ispunjavaju uslove za izbor direktora Agencije.

Za Tomovića su glasali Ristan Stijepović i Goranka Vučinić, za Radonjića su glasali Stijepović, Radule Žurić, Vučinić i Bojan Obrenović.

U saopštenju se dodaje da je za Tomovića glasao Stijepović, kao i za Drakića.

Savjet Agencije za sprječavanje antikorupcije formiran je u julu. Predsjednik Savjeta je Goranka Vučinić, a članovi Vanja Ćalović, Bojan Obrenović, Ristan Stijepović i Radule Žurić.

Članove Savjeta izabrao je parlament, na predlog Odbora za antikorupciju. Oni su izabrani na četiri godin i mogu biti birani na tu funkciju najviše dva puta.

 

MINA, foto: CDM

Portal Analitika