Crna hronika

Dopunsko vještačenje u slučaju Šarić-Lončar

Na glavnom pretresu vijeće Apelacionog suda Crne Gore uvažilo je dokazne prijedloge odbrane okrivljenih Duška Šarića i Jovice Lončara i donijelo naredbu za dopunsko vještačenje.
Dopunsko vještačenje u slučaju Šarić-Lončar
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Sud je naredio da se izvrši uvid u bankarsku dokumentaciju Hipo banke iz Beograda, Vojvođanske banke i određenih pravnih lica.

Dvojici Pljevljaka sudi se za pranje skoro 20 miliona eura stečenih, kako navodi optužnica, švercom narkotika. Šarić i Lončar su u februaru ove godine osuđeni na po pet i po godina zatvora, a osuđujuća presuda, koja je donijeta u bjelopoljskom Višem sudu, oborena je zbog grešaka koje su sudije Apelacionog suda uočile u predmetu.

Advokat Duška Šarića i Jovice Lončara, Borivoje Đukanović, rekao je da je evidentno i “laiku jasno” da predmetna optužnica ne očiva na iole ozbiljnoj pravnoj argumentaciji.

“Po stanovništvu odbrane, ova optužnica je samo jedan mozaik pustih želja. Nasuprot tome, odbrana okrivljenih Duška Šarića i Jovice Lončara je odbrana gdje je svaki segment u mozaiku lako provjerljiv i na valjanim dokazima zasnovan”, izjavio je Đukanović, prenosi Televizija Crne Gore.

RTCG; Foto: pvportal.me

Portal Analitika