Crna hronika

Presuda Damiru Mandiću 22. oktobra

Završnim riječima u Višem sudu u Podgorici okončano je suđenje Damiru Mandiću za saučesništvo u ubistvu Duška Jovanovića. Tužilac ostaje pri tvrdnji da je Mandić kriv, dok odbrana smatra da se optužba temelji samo na indicijama i podmetnutim dokazima. Sudija Vesna Moštrokol objaviće presudu 22. oktobra, prenosi Antena M.
Presuda Damiru Mandiću 22. oktobra
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Zastupnik optužbe tužilac Vesna Jovićević je u završnoj riječi saopštila da je nesporno dokazano da je Damir Mandić s nepoznatim počiniocima učestvovao u ubistvu Duška Jovanovića prije više od 11 godina.

"On je zajedno sa NN licima došao kod redakcije Dana automobilom golf 3, iz koga su ispaljeni smrtonosni hici prema pokojnom Jovanoviću. To dokazuju materijalni dokazi i listing telefonskih poziva, pa od suda tražim da Mandića oglasi krivim", kazala je Jovićević. S tim je saglasan i zastupnik oštećene porodice advokat Nebojša Asanović.

Za razliku od njih, Mandićevi advokati smatraju da za osuđujuću presudu nema dokaza, već samo indicija. Tvrde da Mandić ima i čvrst alibi, a da je famozna ''limenka'' podmetnuta kao dokaz od strane policije.

Damir Mandić je u završnoj riječi poručio da nije kriv.

"Ne znam kome je cilj da budem osuđen za djelo koje nijesam počinio", rekao je Mandić.

Jedan od Mandićevih advokata Branislav Tapušković uvjeren je u nevinost svog klijenta. Probojava se međutim presude, zbog toga što je Mandić u pritvoru deset godina.

Ovo će, inač,e biti četvrta presuda Damiru Mandiću. Prvi put je oslobođen, zatim na 30 godina, da bi na kraju dobio 18 godina zatvora . Tu presudu oborio je Ustavni sud, i praktično vratio sve na početak.

Antena M

Portal Analitika