Politika

Šešeljevi radikali: Mandić je prevarant, nije nam mjesto na protestu

„Šešeljevu Stranku srpskih radikala ne interesuju protesti koje Demokratski front organizuje u Podgorici. Mi nemamo šta da tražimo zajedno sa onima koji se zalažu za ulazak u NATO pakt i Evropsku uniju i koji kleče pred srbomrscem i bogoborcem Rankom Krivokapićem da im se pridruži. Niko u ime Vojislava Šešelja i stranke nema pravo da se pojavi na protestima, a svaki građanin ima pravo da se pojavi gdje god hoće u lično ime“ ocijenio je Robert Žižić, član Centralne otadžbinske uprave Srpske radikalne stranke.
 Šešeljevi radikali: Mandić je prevarant, nije nam mjesto na protestu
Portal AnalitikaIzvor

Prema njegovim riječima, stav Šešeljevih radikala je da je Andrija Mandić prevarant.

„Zato nama nije mjesto na skupu na kome se srpske trobojke lepršaju zajedno sa bijelim ratnim zastavama i ljiljanima Nasera Orića pod kojima je zaklano ili na drugi svirepi način ubijeno 3.267 Srba, a 800 srpske djece ostalo bez oba roditelja u Srebrenici, Potočarima i Bratuncu. Nama, srpskim radikalima, nije mjesto na protestu na kome su sa zastavama Srbije spojene albanske zastave pod kojima su ubijani srpski monasi – mučenici, žene, djeca i srpski vojnici i policijaci na Kosovu i Metohiji, zastave kojima je jurišano na srpske Košare i oskrnavljeni i uništeni manastiri i krstovi na kupolama crkvi, kao što se to desilo sa Svetim Arhangelima u martu 2004. godine“, navodi se u saopštenju Žižića dostavljenom Portalu Analitika.

On je rekao da radikali hoće da ruše postojeći režim Mila Đukanovića koji vrši asimilaciju Srba i koji je doveo Srbe do prosjačkog štapa u Crnoj Gori.

„Za njega imamo poseban politički princip jer je učestvovao u razbijanju Srpske radikalne stranke u Srbiji, baš kao i u Crnoj Gori sa nadom da se nikada ne oporavimo. Ali nema toga cilja koga srpski nacionalisti mogu da ostvaruju pod muslimanskim i albanskim ratnim zastavama. Za razliku od Mandića, za nas je Srpstvo sveto i za srpski narod ne postoji ništa bolje od ideologije srpskog nacionalizma“, objasnio je on

Šešeljevi radikali su koncentrisani na pripreme za predstojeće proljećnje vanredne parlamentarne izbore i lokalne izbore u nekoliko gradova.

„U fazi smo zaokruživanja zajedničkih timova sa Srpskom listom sa ciljem da formiramo Patriotski blok za Srpstvo i Rusiju. Očekujemo da nam se pridruže sve patriotske desničarske i ljevičarske političke i nevladine organizacije koje se zalažu za vojne, ekonomske i carinske integracije sa Ruskom federacijom i da se na taj način suprotstavimo evrounijatama i političkoj NATO pješadiji“, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika