Kultura

Šest filmova na repertoaru Cadmus Cineplexa

Na repertoaru Cadmus Cineplex bioskopa u Budvi od 1. do 7. oktobra je šest filmskih naslova: "Marsovac: Spasilačka misija", "Mun, čuvar Mjeseca", "U krevetu sa drugima", "Mlađi referent", "Pored mene", "Everest" i "Mali veliki Panda".
Šest filmova na repertoaru Cadmus Cineplexa
Portal AnalitikaIzvor
1001marsovacMarsovac: Spasilačka misija

Sala 1 / radnim danima: 20:00, 22:50; vikendom: 11:40, 20:00, 22:50

Sala 2 / radnim danima i vikendom: 15:30, 18:20

Uloge: Met Dejmon, Džesika Častejn, Majkl Penja, Džef Deniels

Režija: Ridli Skot

("The Martian", 141min, SAD, 2015, naučna fantastika)

Tokom misije na Marsu, nakon zastrašujuće oluje, posada svemirskog broda "Ares" ostavlja greškom astronauta Marka Vatnija (Met Dejmon) na nenastaljenoj planeti, pretpostavljajući da je umro. Međutim, Vatni je preživio i našao se sam u zastrašujućim uslovima na planeti Mars. Sa malo namirnica, Vatni pokušava da opstane i pošalje signal na Zemlju da je živ.

1001mun

Mun: Čuvar Mjeseca

Sala 1 / radnim danima: 16:20, 18:10; vikendom: 14:30, 16:20, 18:10

Sala 2 / vikendom: 11:10

Uloge: Omar Si, Izija Igelin, Mišel Gregorio

Režija: Aleksandr Ebojan, Benoa Filipen

("Mune, le gardien de la Lune", Francuska, 85 min, 2015, animacija, avantura)

Čudesna priča o malenim prijateljima koji imaju veliki zadatak - da spasu Sunce i Mjesec! Kada faun po imenu Mun postane čuvar Mjeseca, nespretnom nezgodom u opasnost dovede i Mjesec i Sunce. To iskoristi zli i korumpirani titan Nekrosa, koji Sunce želi samo za sebe, čime će poremetiti ravnotežu dana i noći. Stoga Mune, uz pomoć prijatelja Glima i ratnika Sohonea, koji je ujedno čuvar Sunca, odlazi na uzbudljivu pustolovinu kako bi Sunce i Mjesec vratio na njihovo mjesto na nebu.

0110ukrevetu

U krevetu sa drugima

Sala 4 / radnim danima: 19:00, 21:00, 23:00; vikendom: 11:00, 19:00, 21:00, 23:00

Uloge: Alison Bri, Nataša Lioni, Adam Skot, Džejson Sudeikis, Amanda Pit, Mark Blukas, Danijela Pinjeda

Režija: Lesli Hedlend

("Sleeping with Other People", 95min, SAD, 2015, komedija)

Od izvršnog producenta Vila Ferela, i scenariste i režiserke Lesli Hedland, dolazi nam neobična seksi romantična komedija. Film prati neobičan odnos: prijateljstvo djevojke Lejni (Alison Bri), potpuno romantičnog pogleda na ljubav, i ženskaroša Džejka (Džejson Sudejkis). Džejk i Lejni kao studenti zajedno i neplanirano gube nevinost, a zatim svako krene svojim putem. Srijeću se 12 godina kasnije u Njujorku i shvataju da imaju zajednički problem, jer nijedno od njih ne može da ostvari dužu vezu. Odlučni da ostanu prijatelji, uprkos međusobnoj privlačnosti, dogovoraju se da im veza ostane platonska, što je mnogo lakše reći nego uraditi…

1001intern

Mlađi referent

Sala 2 / radnim danima: 21:10; vikendom: 13:00, 21:10

Sala 3 / radnim danima i vikendom: 17:40

Početak prikazivanja: 24. septembar

Uloge: En Hatavej, Robert De Niro, Rene Ruso, Net Vulf

Režija: Nensi Majers

("The Intern", 122 min, SAD, 2015, komedija)

Oskarovci Robert De Niro i En Hatavej oduševiće vas u zabavnoj priči o pripravniku modnog časopisa, kojeg glumi upravo De Niro. U ovoj komediji o 70-godišnjem penzioneru Benu, koji je pritom i udovac, pa se osjeća vrlo beskorisno živjeći tako monotonim životom, Robert De Niro je još jednom pokazao svoju sjajnu komičnu stranu. Kako bi se uključio u društvo, osjećao se korisnim i povratio živost u svoj život, odlučuje da se zaposli kao pripravnik u uredništvu modnog časopisa. Mlada glavna urednica odlučuje da učini taj korak i jednog sedamdesetogodišnjaka zaposli kao svog asistenta...

1001pored

Pored mene

Sala 3 / radnim danima: 15:40; vikendom: 11:00, 15:40

Uloge: Hristina Popović, Mirjana Karanović, Dragan Mićanović, Nikola Glišić, Milica Majkić, Matea Milosavljević, Katarina Pešić, Rastko Vujisić, Marko Panajotović, Milivoje Miša Stanimirović, Darko Ivić, Jovan Zdravković, Nikola Dragutinović

Režija: Stevan Filipović

("Pored mene", 95 min, Srbija, 2015, drama)

Olji nije bilo dovoljno da samo predaje istoriju. Željela je da mijenja svijet. Da to ne ide tako lako, shvatiće kad otkrije da je neko od njenih učenika odgovoran za napad na nju, koji je snimljen i postavljen na internet. S obzirom na to da niko iz odjeljenja ne želi da prizna i preuzme odgovornost, Olja se odlučuje na radikalne mere. I tako, umjesto planiranog odlaska na ekskurziju, učenici iz IV-3 ostaju zaključani u školi - bez mobilnih telefona i interneta! Od tog trenutka, sve grupe u razredu, od sportista i navijača, preko fenserki i hipstera, do štrebera i gotičarki, prvi put moraju da rade zajedno, u pokušaju da nađu rješenje. Neki od njih su u panici, poput odlikašice Sofije, košarkaš Strahinja pokušava da zavede red, njegova djevojka Jelena i drugarice ne mogu da prežale otkazanu ekskurziju, a školski diler Tadija i ekipa imaju i većih problema. S druge strane, Lazar i Isidora, u toj noći vide priliku za žurku koja će da protrese temelje škole. Nove ljubavi, stara neprijateljstva i duboko čuvane tajne će isplivati na površinu, u noći koja će promijeniti sve, a Oljini učenici će po prvi put biti u situaciji da vide osobe pored sebe nekim drugim očima. Do kraja večeri, možda će neko i pronaći odgovor na temu sastava koji im je razredna zadala - ''Ljubav''.

1001everest

Everest

Sala 3 / radnim danima: 20:10, 22:40; vikendom: 13:10, 20:10, 22:40

Uloge: Džejson Klark, Džoš Brolin, Džejk Gilenhal, Džon Hoks

Režija: Baltazar Kormakur

("Everest", 122 min, SAD, Velika Britanija, 2015, drama, avantura)

Inspirisan nevjerovatnim događajima koji prate opasan poduhvat penjanja na vrh najviše planine na svijetu, "Everest" dokumentuje fascinantno putovanje dvije različite ekspedicije koje će se suočiti sa najsnažnijom sniježnom olujom koju je čovječanstvo doživjelo. Njihovu hrabrost testiraće najopasnija prirodna nepogoda i ovi planinari će morati da pređu gotovo nemoguće prepreke - kad životna opsesija postane surova borba za opstanak.

1001panda

Mali veliki Panda

Sala 4 / radnim danima: 19:00, 21:00, 23:00; vikendom: 11:00, 19:00, 21:00, 23:00

Uloge: Pejdž B. Frenklin, Nensi Van Iderstin, Džejn Alan, Džo Koker, Džesika Dži, Ken Hempton, Brent Henri

Režija: Greg Manvaring, Majkl Šuman

(“Little Big Panda”, 84 min, Njemačka, 2011, animirani, sinhronizovan)

Negdje u kineskim visoravnima, Pandin opstanak je ugrožen jer su se ljudi previše približili njegovom prirodnom staništu. Pošto je Panda veoma lijenj, potreban je neko da ga "razdrma". Manču, uz pomoć prijatelja, čini sve kako bi u tome uspio.

Portal Analitika