Politika

DEMOS: Za navodni sastanak opozicije saznali iz medija

Demos je za sastanak opozicije, koji bi navodno trebalo da bude održan narednih dana, saznao iz medija, saopštili su iz te stranke i demantovali da će učestvovati na njemu.
DEMOS: Za navodni sastanak opozicije saznali iz medija
Portal AnalitikaIzvor

Pobjeda je objavila da bi predstavnici Demokratske Crne Gore, Demosa, Ujedinjene reformske akcije (URA), Socijalističke narodne partije i Demokratskog fronta trebalo u narednih nekoliko dana razgovaraju o modalitetima opozicione saradnje.

„Zbog istinitog informisanja građana, dužni smo da demantujemo današnje pisanje vladinog lista Pobjeda o učestvovanju Demosa na navodnom sastanku cijele opozicije. O tome smo saznali upravo iz pomenutog lista“, kaže se u reagovanju Demosa.

Oni su kazali da se, povodom te dezinformacije, ovoga puta ograničavaju na demant.

„Ne ulazeći u motive i funkcije ovih lažnih manipulacija o opoziciji baš u trenutku potpune agonije nelegitmne vlade, ekonomsko dužničkog kolapsa zemlje, hapšenja kriminalnih grupa sa članskom kartom Demokratske partije socijalista, teških javnih optuživanja o ekonomskoj i političkoj korupciji vladajućih partija koje vode ovu državu“, dodaje se u reagovanju.

Potpredsjednik URA Drutan Abazović, u izjavi za Pobjedu, indirektno je najavio sastanak opozicije.

Abazović je kazao da bojkot parlamenta nije dobro rješenje imajući u vidu da se ulazi u izbornu godinu.

- Da li bi bojkot mogao da dovede do rješenja kao što to tvrde kolege iz Demokratskog fronta – ne bih mogao da odgovorim sa da ili ne. Mislim da napuštanjem parlamenta ne bi bili riješeni svi problemi - rekao je Abazović.

- Ono što je naš zahtjev jeste da povedemo ozbiljan razgovor i da o ozbiljnim temama razgovaramo i povedemo dijalog. Ono što je zajedničko jeste da u opoziciji, barem onom istinskom dijelu, smatramo da pod starim pravilima nećemo izlaziti na izbore - zaključio je Abazović.

Portal Analitika