Košarka

Trofej za Golubovića

Vladimir Golubović je samo tri sedmice nakon što je stigao u Strazbur bio zaslužan za prvi trofej u francuskom klubu.
Trofej za Golubovića
Portal AnalitikaIzvor

Iskusni crnogorski centar bio  je najbolji  pojedinac meča Superkupa  Francuske,  u  kojem je  SIG iz  Strazbura pobijedio slavni Limož,  rezultatom 86:59.

Tokom utakmice rođeni Novosađanin postigao je 16 poena i dodao sedam skokova.

- Ovo je samo početak. Zadovoljan sam, čekaju nas teški mečevi u Evroligi, vjerujem da ćemo je dočekati u formi. Već od gostovanja u Beogradu u Crvenoj zvezdi biće  izuzetno teško,  ali  jedva čekam. Imamo izuzetan tim – kazao je Golubović.

Centar visok 209 santimetara već se izborio za mjesto u startnoj petorci Strazbura. Pored francuskog plejmejkera Rodriga Bubue, tu su i Amerikanci, bek Mardi Kolins  i  krila  Kajl  Vims  i Met Hauard. Ipak, najveća snaga tima je trener, francuski selektor Vensan Kole.

- Proše sezone tim je poražen od Limoža u finalu prvenstva, a sada smo im se, na neki način, revanširali. Prave borbe tek nas čekaju, a vjerujem da ćemo se radovati  tituli  na kraju  sezone  – kazao je Golubović.

Golubović je stigao iz Unikahe iz Malage, a prethodnih sezona igrao je za TED iz Ankare, Saragosu, Al Ali Dubai, Antaliju,  Laboral Kuću,  Azovmaš,  Banvit  i Union Olimpiju.  

Portal Analitika