Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Sud časti UCG radi na slučaju profesorice Filozofskog fakulteta: Svjedoci daju iskaze, odluka za 30 dana

Sud časti UCG radi na slučaju profesorice Filozofskog fakulteta: Svjedoci daju iskaze, odluka za 30 dana

Sud časti Univerziteta Crne Gore trebalo bi u narednih 30 dana da donese odluku u slučaju profesorice Filozofskog fakulteta Tatjane Bečanović, koju su studenti druge godine Studijskog programa za srpski jezik i južnoslovenske književnosti optužili za neakademsko i neetičko ponašanje i prijetnje na nacionalnoj osnovi - saznaje Pobjeda.
Sud časti UCG radi na slučaju profesorice Filozofskog fakulteta: Svjedoci daju iskaze, odluka za 30 dana
Portal AnalitikaIzvor

U toku su, kako tvrdi izvor Pobjede, saslušanja svjedoka u tom slučaju, a Sud časti UCG se o tom, kao i drugim slučajevima koji su u postupku, neće izjašnjavati do njihovog okončanja. - Jedno je sigurno, Sud se u odlučivanju neće povoditi dnevno-političkim nadgornjavanjima, niti političkim progonima. Optužbe protiv Bečanović su ozbiljne i zahtijevaju isti takav pristup – rekao je naš sagovornik. On je dodao da je Sud od formiranja, sredinom maja, održao osam sjednica i da u radu, osim slučaja profesorice Bečanović, ima i druge predmete. Na profesoricu Bečanović žalili su se studenti druge godine Studijskog programa za srpski jezik i južnoslovenske književnosti. Oni su u pismu upravama Filozofskog fakulteta i Univerziteta Crne Gore naveli da se profesorica ponašala neakademski, da im je prijetila i provocirala ih na etničkoj i nacionalnoj osnovi.

Okidač za revolt profesorice Bečanović bila je, kako su naveli studenti, anketa u kojoj su je studenti ocijenili prosječnom ocjenom 2,5. Bečanović je ranije kazala Pobjedi da su studenti zloupotrijebljeni i da iza dopisa stoji dio njenih kolega, prije svega dekan Goran Barović. U njenu odbranu stali su i studenti Studijskog programa za crnogorski jezik, koji su u svom reagovanju poručili da je profesorica Bečanović „blagonaklona“ prema njihovim kolegama sa Odsjeka za srpski negirajući navode iz njihovog pisma.

Pobjeda

Portal Analitika