Sci/Tech

Stvarčica koja vaš običan TV čini "pametnim"

Kompanija Gugl (Google) predstavila je drugu generaciju svog striming uređaja koji stari TV pretvara u "pametni" televizor, prenosi Klix.
Stvarčica koja vaš običan TV čini "pametnim"
Portal AnalitikaIzvor

Prvi model na tržištu se pojavio prije dvije godine, a novi predstavlja Google-ov potez kojim želi da ostane u korak sa konkurencijom. Ključne nove specifikacije hardvera uključuju podršku za brže 5G WiFi mreže, što znači manje smetnji pri strimingu sadržaja koji nude on-lajn video servisi poput Netflixa.

Dizajn je takođe u potpunosti promijenjen, a uređaj je dostupan u žutoj, crnoj i crvenoj boji. Novi Chromecast ima poboljšani softver, koji uključuje Fast Play zadužen za brže uspostavljanje veze sa TV-om.

Sljedeće godine će biti dostupna i opcija koja omogućava uređaju da prepozna serije koje gledate i da automatski preuzima sljedeću epizodu.

Novi Chromecast dostupan je u 17 zemalja i košta 35 dolara.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.