Svijet

Rusi negirali optužbe: Izbjegavali smo civilne ciljeve (VIDEO)

Prvog dana bombardovanja ruske snage pogodile su osam ciljeva Islamske države u Siriji, javili su iz ruskog ministarstva odbrane, te dodali kako su civilni ciljevi izbjegavani tokom napada, prenosi Raša tudej (Russia Today), a prenosi Index.
Rusi negirali optužbe: Izbjegavali smo civilne ciljeve (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

- Danas su ruske vazdušne snage izvele su napade na osam meta ISIS-a u Siriji. Ukupno je napravljeno dvadeset letova - rekao je portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

- Kao rezultat toga, pogođeni su spremnici oružja i goriva, a ISIS-ovi koordinacioni centri u planinama su potpuno uništeni - dodao je.

Konašenkov je naveo da su svi napadi napravljeni nakon vazdušnih izvišanja i pažljive provjere podataka koje im je pružila sirijska vojska. Rekao je kako ruski avioni nisu ciljali na civilnu infrastrukturu i kako su izbjegavali takvu teritoriju.

Podsjećamo, Rusi su danas započeli vazdušne napade na položaje Islamske države, a napadnuti su položaji oko Homsa i Hame. Prema pojedinim izvještajima, Rusi su pogodili i neke položaje koji su pod kontrolom Slobodne sirijske vojske.

Izvor i foto: Index.hr

Portal Analitika