Svijet

Njemačka: Samo u septembru stiglo više izbjeglica nego tokom cijele 2014.

Samo u septembru u Njemačku je stiglo između 270.000 i 280.000 izbeglica - više nego cijele prošle godine, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Bavarske, a prenosi Blic.
Njemačka: Samo u septembru stiglo više izbjeglica nego tokom cijele 2014.
Portal AnalitikaIzvor

- Prema trenutnim podacima, smatramo da je u septembru 2015. godine u Njemačku došlo između 270.000 i 280.000 izbjeglica naveo je ministar Joakim Herman.

U Njemačku je tokom cijele 2014. godine stiglo oko 200.000 izbeglica.

Avgust je u toj zemlji bio rekordan, sa 105.000 prijavljenih azilanata.

Njemačka, koja računa da će joj ove godine doći između 800.000 i milion azilanata, ponovo je sredinom septembra uvela granične kontrole u pokušaju da usmjeri i organizuju dolazak izbjeglica.

- Veoma je važno da se odmah smanji migracioni pritisak na njemačku granicu - rekao je Herman, dok bavarske vlasti koje su u koaliciji sa konzervativcima kancelarke Angele Merkel, nedjeljama kritikuju njenu politiku otvorenosti prema izbjeglicama.

Merkel se zalaže za raspodjelu azilanata širom Evropske unije u ime evropskih načela i vrijednosti, ali tu ideju su odbile mnoge zemlje.

Ali, njen ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer, iz konzervativnih redova i zastupnik oštrije politike, odnedavno predlaže da se ograniči priliv izbjeglica u Njemačku preraspodelom onih koji su već u EU, dok je kancelarka protiv toga. De Mezijer je danas predložio i da se na samoj kopnenoj granici Njemačke uvede ubrzani postupak za razmatranje zahtjeva za azil, da bi se brže odbacivali kandidati koji ne ispunjavaju uslove za izbjeglički status.

Izvor i foto: Blic.rs

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.