Politika

SD: Svoje licemjerje Krivokapić pokazuje kada opstaje u Vladi

„Čudno je da nesuđeni lider opozicije ima hrabrosti da govori o političkoj korupciji, kada je čitava Crna Gora svjedok da je upravo on zahvaljujući takvoj korupciji ostao predsjednik onoga što je ostalo od nekada časnog SDP-a, koji polako pod njegovim vodjstvom nestaje sa naše političke scene“, ocijenjeno je večeras iz Medijskog tima Socijaldemokrata Crne Gore.
SD: Svoje licemjerje Krivokapić pokazuje kada opstaje u Vladi
Portal AnalitikaIzvor

„Nema boljeg primjera političke korupcije od toga kada po njegovom nalogu, a na zaprepašćenje svih delegata kongresa i čitave crnogorske javnosti, njegov najbliži saradnik i glavni glasnogovornik, a umalo i član predsjedništva Demokratskog fronta, na Kongresu javno glasa umjesto 27 delegata“, saopšteno je večeras iz te partije.

Oni su reagovali na saopštenje rivalskog SDP-a, u kome se tvrdi „da bi Vlada ostvarila borbu protiv korupcije na visokom nivou i organizovanog kriminala neophodno je da je napuste ministri Vujica Lazović i Ivan Brajović“.

„Svjestan svoje beznačajnosti, a učauren u sada već komičnoj ambiciji da zagospodari bar za tren Crnom Gorom, pa makar Crne Gore nakon toga i ne bilo, Krivokapić nastavlja da uveseljava javnost sa političkim naglabanjima o pravnoj državi, i da svoje lične frustracije pretvara u partijsku politiku. Uostalom, kada već naglaba o pravnoj državi, podsjećamo odlazećeg predsjednika Parlamenta, i ”čuvenog emeritusa“ da znati za političku i svaku drugu korupciju, a ne prijaviti je, predstavlja krivično djelo“, piše u saopštenju.

Kako se dodaje u saopštenju „ona narodna kaže da su u strahu velike oči“.

„Taman kad pomislimo da ne može niže da padne, on nas iznenadi i sroza se još više. Svoje licemjerje Krivokapić pokazuje kada opstaje u Vladi za koju tvrdi da je korupcionaška, a istovremeno pokušava opoziciju da drži ”na kvačilu” kao rezervnu varijantu za umišljenu većinu koju inače nema. Zahvaljujući njegovoj poznatoj politici muljanja i plivanja u mutnom, koja je već neko vrijeme potpuno ogoljena, odbačen je od svih, od vlasti i opozicije, kao i iskrenih i pravih socijaldemokrata, tako da mu je sada ostalo da polemiše sa svojim sopstvenim izjavama, što inače već neko vrijeme veoma uspješno čini“, smatraju u Socijaldemokratama, uputivši kritike Krivokapiću zašto ostaje u Vladi.

“Na kraju, crnogorskoj javnosti ostavljamo da sudi šta znači njegov ostanak u Vladi protiv čijih odluka i prijedloga glasa i za koju tvrdi da je korupcionaška. Naš mu je savjet da takvu Vladu upravo on sa ostatkom od svoje lične partije napusti, i na taj način učini uslugu cijeloj Crnoj Gori“, zaključuje se u saopštenju Socijaldemokrata Crne Gore.

 

 

Portal Analitika