Društvo

Promocija dva naslova Ganija Karamanage u podgoričkoj Narodnoj biblioteci

Knjige "Sjećanje jednog ljekara" i "Porodilište u Ulcinju" čiji je autor Gani Karamanaga biće sjutra promovisane u Kosoj sali podgoričke Narodne biblioteke "Radosav Ljumović" od 19 časova.
Promocija dva naslova Ganija Karamanage u podgoričkoj Narodnoj biblioteci
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi u najavi, o ovim naslovima govoriće dr Goran Nikolić, Amer Ramusović, Safet Kurtagić, dr Snežana Raspopović, mr Ramo Bralić i autor. Voditeljka programa biće Vesna Šoškić.

Prim. dr Gani Karamanaga rođen je 1946. godine u Ulcinju. Srednju medicinsku školu završio je na Cetinju, a Medicinski fakultet u Beogradu 1979. godine, gdje je i specijalizirao pneumoftiziologiju. Objavio je više od stotinu stručno-naučnih radova u časopisima i dnevnim novinama na crnogorskom i albanskom jeziku. Aktivni je učesnik mnogih naučnih skupova u zemlji, regionu, Engleskoj, Turskoj, Italiji. Autor je objavljenih knjiga "Liječenje prirodnim faktorima u Ulcinjskoj regiji" (2000.) na crnogorskom i albanskom jeziku, "Istorija zdravstvene službe Ulcinja" (2011.) na albanskom jeziku, "Sunce, more, zdravlje - odabir stručnih i naučnih radova" (2013.) na crnogorskom i albanskom jeziku, "Sjećanje jednog ljekara" (2014.) na crnogorskom i albanskom jeziku i "Porodilište u Ulcinju" (2015.).

Portal Analitika