Politika

SNP: Garčević da odgovori koliko je narodnog novca potrošeno za neistinu o NATO-u

Uprkos svakodnevnoj agitaciji vlasti za NATO, većina građana Crne Gore i dalje je protiv učlanjenja u taj vojni savez, a toga su svjesni i u vrhu vladajuće koalicije, pa ponovo lansiraju naručena istraživanja o navodnom rastu podrške ulasku u NATO, stav je Socijalističke narodne partije.
SNP: Garčević da odgovori koliko je narodnog novca potrošeno za neistinu o NATO-u
Portal AnalitikaIzvor

Nazivajući takva ispitivanja "tetrapak-anketama, koje su pouzdane taman koliko i gatanje u šoljicu kafe", oni ističu da se uskoro može očekivati da će "podrška učlanjenju Crne Gore u NATO biti najmanje 110 odsto".

- Kad već rastu javni dug, nezaposlenost, siromaštvo, kriminal i korupcija, onda nema smisla da se ne povećava i procenat pristalica ulaska u NATO. Ukoliko je rezultat "povećanja" podrške ulasku u NATO "odlučna borba protiv korupcije i organizovanog kriminala", onda možemo samo da zamislimo kakva će tek biti kada se pohapse šef, zamjenik šefa i predsjednik Političkog savjeta "organizovane kriminalne grupe", kako ih vidi Tužilaštvo Crne Gore - navode iz SNP-a.

Iz te stranke dodaju kako je "pokušaj DPS-a da kroz istraživanje javnog mnjenja, koje je proizašlo iz kuhinje te stranke, umanji broj protivnika ulaska u NATO ostaće samo - pokušaj", te da "formalni naručilac Vesko Garčević treba da odgovori na pitanje koliko je narodnog novca potrošeno za tu neistinu".

- SNP je uvijek poštovao glas naroda, a tako će biti i ubuduće. Zbog toga, najavljujemo građanske tribine u narednom periodu na koje ćemo pozvati Garčevića i sve one koji su do sada obilazili Crnu Goru, kao dio kampanje „NATO po svaku cijenu“.

Portal Analitika