Crna hronika

VDT: Uhapšeno 7 lica, sumnja se da su oštetili budžet za 1,4 miliona eura

Po nalogu specijalnog tužioca službenici Uprave policije jutros su u Budvi lišili slobode sedam lica zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivična djela - zloupotreba službenog položaja na organizovan način i zloupotreba službenog položaja putem pomaganja, saopšteno je Portalu Analitika iz Vrhovnog državnog tužilaštva.
VDT: Uhapšeno 7 lica, sumnja se da su oštetili budžet za 1,4 miliona eura
Portal AnalitikaIzvor

Nakon sprovedenih tužilačko-policijskih aktivnosti Službenici Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta Tužilaštvu su podnijeli krivičnu prijavu protiv osam lica. Sedam lica je lišeno slobode, dok osmo lice nije dostupno.

"Krivična prijava podnijeta je protiv R.K., L.R. i M.M. zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja na organizovan nacin; protiv I.T., M.M. zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja putem pomaganja na organizovan način; protiv M.L. zbog postojanja osnovane sumnje da je pocinila krivično djelo zloupotreba službenog položaja, kao i protiv M.R. i Lj. B. zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja putem pomaganja. Sumnja se da je zloupotrebom službenog položaja opštinski budžet oštećen za preko miliona i 400 hiljada eura", navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Portal Analitika