Crna hronika

Jovanović ubijen na dan rođenja ćerke

Policija saopštila da je Jovo Jovanović nasilno umoren na Paštrovskoj gori. Osnovano se sumnja da je dobro poznavao osobu sa kojom se sastao...
Jovanović ubijen na dan rođenja ćerke
Portal AnalitikaIzvor

U selu Tudorovići, iznad Svetog Stefana, u prisustvu velikog broja rodbine, kumova i prijatelja, juče je sahranjen Jovo Jovanović (34). Ovaj mladi čovjek je, kako je potvrđeno iz Uprave policije, ubijen, čime su demantovane prethodne glasine da je izvršio samoubistvo

Budvanskom Centru bezbjednosti je u nedjelju prije podne prijavljeno da je na Paštrovskoj gori, uz magistralni put koji povezuje Petrovac i Podgoricu, pronađen automobil "reno senik" budvanskih tablica i beživotno tijelo ovog mladog čovjeka. Alarmiran je odmah zamjenik višeg državnog tužioca u Podgorici, koji je, sa ekipom, izvršio uviđaj.

Konstatovane su povrede na glavi, koje su mu, najvjerovatnije, nanijete vatrenim oružjem. Tragovi s lica mjesta su odmah upućeni u Forenzički centar, a po nalogu tužioca, tijelo je upućeno na obdukciju u Klinički centar Crne Gore. Nakon obavljenih radnji iz policije je saopšteno da je, ipak, u pitanju ubistvo.

Jovanović je u subotu uveče, kako je nezvanično saopšteno, uzeo ključeve bratovog automobila, ostavio mobilne telefone, i od tada mu se gubio trag. Pretpostavlja se da je kritične večeri Jovanović razgovarao s nekim telefonom i da se, najvjerovatnije s njim dogovorio da se nađu na Paštrovskoj gori.

Osnovano se sumnja da je dobro poznavao tu osobu, koja je, kako se pretpostavlja, na Paštrovsku goru stigla drugim autom. Šta se poslije toga dogodilo, treba da utvrdi istraga, koja je u toku. Pretražen je teren gdje je pronađeno Jovanovićevo tijelo, uzete su brojne izjave, pregledani su mobilni telefoni, a traga se i za drugim detaljima koji bi pomogli da se otkrije ko je i zašto lišio života mladog čovjeka.

Da se radi o tragediji kakva se ne pamti u ovim krajevima, svjedoči i činjenica da je Jovo na dan ubistva dobio kćerku Sandru. Iza sebe je još ostavio suprugu Ivanu i sina Luku, majku i oca, kao i brojnu rodbinu.

Jovo Jovanović je godinama bio šef voznog parka u kompaniji "Adrijatik propertis", koja gazduje zakupljenim elitnim hotelima Sveti Stefan i Vila "Miločer". Potiče iz čestite i ugledne paštrovske porodice i bio je veoma omiljen u svom kraju. (Večernje Novosti)

 

Portal Analitika