Društvo

Otvoren Centar za socijalni rad i Biro rada u Tuzima

Prostorije novoformirane područne jedinice Centra za socijalni rad i Biroa rada u Gradskoj opštini Tuzi svečano su otvorene danas, u prisustvu ministarke rada i socijalnog staranja Zorice Kovačević, gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića i predsjednika Gradske opštine Tuzi Abedina Adžovića.
Otvoren Centar za socijalni rad i Biro rada u Tuzima
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Objekat Centra za socijalni rad se nalazi u zgradi JU kulturno-informativni centar Malesija gdje je ustupljeno na korišćenje sedam prostorija. U adaptaciju odnosno opremanje pomenutih prostorija utrošeno je oko 30.000 eura.

Adžović je povodom otvaranja kazao da je zadatak svake odgovorne zajednice da stvori uslove da najugroženijim i najranjivijim grupama bude osiguran osnovni nivo socijalne sigurnosti.

"Otvaranje Centra za socijalni rad u Gradskoj opštini Tuzi predstavlja pozitivan korak resornog ministarstva u cilju poboljšanja položaja svih svojih građana, odnosno dokaz dobre namjere pružanja socijalne zaštite ugroženim pojedincima i grupama. Osim što će građani sa ovog područja brže i efikasnije moći da ostvare prava iz socijalne zaštite, posebno me raduje što se na ovaj način u Tuzima otvaraju nova radna mjesta, čemu kao predsjednik posebno stremim", dodao je on. 

Prema njegovim riječima, GO Tuzi daje svoj doprinos u onoj meri koliko joj finansije dozvoljavaju.

"Kroz jednokratnu novčanu pomoć kao oblik materijalnog davanja u socijalnoj zaštiti, svaki pojedinac, odnosno porodica koja se, zbog posebnih okolnosti koje utiču na stambeno, materijalno i zdravstveno stanje, nađe u stanju socijalne potrebe može ostvariti pravo na jednokratnu novčanu pomoć", konstatovao je Adžović.

Portal Analitika